Bayern, Dortmund'u dağıttı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 8. hafta karşılaşmasında Bayern Münih, sahasında Borussia Dormtund'u 5-1 yendi.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk bölümünde Borussia Dortmund maça hakim görünse de Bayern Münih 26. dakikada Thomas Müller'in golüyle 1-0 öne geçti. Jerome Boateng'in kendi yarı sahasından attığı uzun pasta Müller, kalesini terk eden Roman Bürki'yi geçerek topu filelere gönderdi.

Bavyera ekibi müsabakanın 35. dakikada Borussia Dortmundlu oyuncu Henrikh Mkhitaryan'ın ceza sahasında Thiago'yu düşürmesi sonucu penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Thomas Müller kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0.

Borussia Dortmund atağında 37. dakikada Gonzalo Castro'nun ceza sahasına ortaladığı topu ağlara gönderen Pierre-Emerick Aubameyang durumu 2-1 yaptı ve devre arasına bu skorla girildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 46. dakikada Robert Lewandowski'nin golüyle skoru 3-1'e getirdi. Mücadelenin 55. dakikasında Götze ile yakaladığı gol pozisyonundan yararlanamayan Bayern Münih, 58. dakikada topu filelere gönderen Robert Lewandwoski ile farkı 3'e çıkardı: 4-1.

Karşılaşmanın 66. dakikasında Bavyera ekibinde penaltı noktasında topu önünde bulan Götze, skoru 5-1'e taşıyarak, maçın skorunu belirledi.

Kırmızı-beyazlı ekip 8. haftayı da kayıpsız geçerek 24 puanla liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund ise bu sezon ilk mağlubiyetini alarak liderin 7 puan gerisinde 17 puanla ikinci sırada kaldı.

Aubameyang bu sezon oynanan 8 maçın hepsinde en az 1 bir gol atarak bunu başaran ilk oyuncu oldu.

Bundesliga'da oynadığı 169 maçın 25'inde iki ve üzerinde gol atan Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Lewandwoski ise ligin 8. haftasında 12 gole ulaştı. Bunu daha önce 1968-1969 sezonunda Gerd Müller ve 1964-1965 sezonunda Christian Müller başarmıştı.

Bu arada Bavyera ekibi ilk 8 haftada 8 galibiyet alarak 2012-2013 sezonundaki en iyi başlangıç rekorunu egale etti.

- Hakan Çalhanoğlu, penaltıyı gole çeviremedi

Ligin diğer maçında Bayer Leverkusen ile Augsburg 1-1 berabere kalırken, ev sahibi ekipte milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu bir penaltı atışından yararlanamadı.

Augsburg, 12. dakikada kaleci Bernd Leno'nun kendi kalesine attığı golle öne geçerken, ev sahibi ekip 39. dakikada Karim Bellarabi'nin filelere gönderdiği topla 1-1'lik eşitliği sağladı.

Bayer Leverkusen'de milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 75. dakikada yerini Admir Mehmedi'ye bıraktı. Çalhanoğlu 71. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi. Augsburg ekibinde ise Halil Altıntop 90 dakika forma giydi.

Kaynak: AA