Cumhuriyet Turnuvası Başladı

8 ülkeden 15 takım, 111 sporcu, 28 antrenör ve 7 hakemin katıldığı 2. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası başladı.

8 ülkeden 15 takım, 111 sporcu, 28 antrenör ve 7 hakemin katıldığı Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası başladı.

Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan turnuvanın açılış törenine Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Turnuvanın açılış törenine Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Manisa Magnet Spor Kulübü gösterileriyle renk kattı. Açılış töreninden sonra 10-14 yaş grubunda yarışan sporcular performanslarını sergiledi.

TURNUVAYI DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 18.’sini düzenledikleri Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra bu turnuvanın ikinci uluslararası organizasyonları olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık kafalara sahip olduğunu biliyorum. Bu yüzden tüm spor dallarını destekliyorum. Spor barıştır, kardeşliktir, dostluktur. O yüzden bütün gençlerimizi spora yönlendiriyorum. Bu turnuvayı daha da büyüterek her yıl yapacağız. Turnuvamızın bu yıl çok özel anlamı var. Cumhuriyet Turnuvası ismiyle yapıyoruz.”

Şavkar’ın çok yetenekli cimnastikçiler yetiştirdiğini ifade eden Şenol, "Şavkar Spor Kulübü’ne turnuva için verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise “Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladığımız bu anlamlı haftada bu turnuvayı yapan belediye, federasyon ve spor kulübüne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Bu turnuva bizi çok heyecanlandırıyor. Bu turnuva aracılığıyla olimpiyatlarda şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA