Bilecik 1. Amatör Lig

Bilecik 1. Amatör Lig 6. hafta müsabakalarında Bilecikspor, deplasmanda Söğütspor karşısında farka gitti.

Yarın yapılacak 1 Kasım Genel Seçimleri sebebiyle Bilecik 1. Amatör Lig 6. haftada müsabakaları bugün oynanan 7 maç ile tamamlandı. Oynanan maçlarda Bilecikspor, Söğüt deplasmanında 6-1’lik skor elde ederken, Bozüyük Vitraspor’da Osmaneli Gençlerbirliği Karşısında 6-0 kazanarak 6’da 6 yaptı ve 18 puanla grup liderliğini sürdürdü.

Söğüt deplasmanında Bilecikspor maça iyi başlarken, maçın 20’inci dakikasında Tolga Burulday’ın kanattan açtığı ortayı kendi kalesine gole çeviren Nazim Kurt, takımının 1-0 geriye düşürdü. Maçın 25’inci dakikasında Altıner Yörümez attığı kafa golüyle durumu 2-0 getirdi. Maçın 30’uncu dakikasında Bilecikspor’a büyük umutlar 1308 Osmaneli Belediyespor’dan gelen Celal Daş kaleciyle karşı karşıya bir pozisyonu gole çeviremezken, o top nadir gelişen Söğütspor ataklarından biri haline geldi ve Söğütspor penaltı kazandı. Maçın 31’inci dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren İbrahim Horsuoğlu durumu 2-1 getirdi. Bu gol sonrası yakaladığı birçok pozisyonu harcayan Bilecikspor, maçın 42’inci dakikasında Oğuzhan Yol’un golü ile durumu 3-1 getirirken, bu skor ilk yarınında skoru oldu.

İKİNCİ YARI

İkinciye yarıya da atak bir futbol ile başlayan Bilecikspor, maçın 52’inci dakikasında ceza sahası dışında bir frikik kazandı. Topun başına geçen Altıner Yörümez muhteşem bir vuruş ile durumu 4-1’e getirdi. Maç oyunca oynadığı futbol ile göz dolduran defans oyuncusu Hidayet Tepe maçın 55’inci dakikasında oynadığı güzel futbolu birde gole taçlandırınca durum 5-1 oldu. Bu gol sonrası moralleri iyice bozulan Söğütsporlu oyuncular maçın 82’inci dakikasında Tolga Burulday’ın golüne engel olmadı ve durum 6-1 geldi. Bu gol sonrası maçta başka gol olmazken Bilecikspor 6’ıncı hafta sonunda puanını 12’ye çıkardı.

MAÇ SONU

Maç sonunda maçı değerlendiren Bilecikspor Antrenörü Fatih Savak, geçen hafta 11 gol atan takımının bu haftada 6 gol attığını belirterek, “2 haftadır muhteşem bir futbol ile toplamda 17 gol bulduk. Bunun yanı sıra bu maçta sayısız gol pozisyonuna girdik. Değerlendiremedik, o pozisyonları değerlendirsek durum daha farklı olurdu. Haftaya Gölpazarı Belediyespor ile karşılaşacağız. Bu maçı da kazanıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA