19 Yaş Dünya Badminton Şampiyonası'na Doğru

Peru’da 4–15 Kasım'da gerçekleştirilecek şampiyonaya katılacak milli sporcular, hazırlıklarını sürdürüyor

Peru’da 4-15 Kasım'da gerçekleştirilecek 19 Yaş Dünya Badminton Şampiyonası'na katılacak olan milli sporcular, hazırlıklarını sürdürüyor.

Başkent Lima'da yapılacak olan ve 47 ülkenin katılacağı şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 12 sporcudan Fatma Nur Yavuz, Kader İnal ve Melih Turgut, milli takım antrenörü Üstün Köksal’ın gözetiminde Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Kurtuluş İlkokulu Spor Salonu'nda çalışıyor.

Antrenör Üstün Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peru'daki şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için yoğun bir tempoda hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyona öncesinde Avrupa'da çeşitli turnuvalara katıldıklarını kaydeden Köksal ''Katıldığımız sekiz turnuvanın sekizinde de sporcularımız altın madalya aldı. Bu başarımızı dünya şampiyonasında da göstermek istiyoruz. Üç sporcumuz da şu anda dünya sıralamasında ikinci sıradalar. Bu sıralamalar alınan başarılara göre yapılıyor. İnşallah başarımızı devam ettirip, ülkemize madalya ile dönmeyi hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya katılacak olan sporcular da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, hedeflerinin altın madalya olduğu belirtti.

Milli sporculardan Fatma Nur Yavuz, henüz 18 yaşında olduğunu ve 10 yıldır badminton sporu yaptığını dile getirerek, ''Dünya okullar arası badminton şampiyonasında üçüncülüğüm, Avrupa çift bayanlar ve karışık çift bayanlarda üçüncülüğüm var. Son gittiğim turnuvalarda dünya şampiyonası için puan topladık. Hepsinde de birinci oldum. İlk defa bir dünya şampiyonasına katılıyorum. Çalışmalarımız tam gaz devam ediyor, inşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz’’ diye konuştu.

Kaynak: AA