Yeter, Bilek Güreşinde Dünya Üçüncüsü Oldu

İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Selim Akçay, Malezya Kuala Lumpur şehrinde 27 Eylül-3 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşen 37. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda milli sporcu Yeter Bağ’ın 65 kg’da dünya üçüncülüğü elde ederek Ordu’nun gurur kaynağı olduğunu söyledi.

37. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nı değerlendiren İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Dr. Selim Akçay, Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yeter Bağ’ın Malezya Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda dünya 3.sü olarak bronz madalya aldığını aktardı.

İdeal Genç Kulübü olarak ata sporu bilek güreşinin yaygınlaşması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Akçay, “İdeal Genç Kulübü olarak ata sporumuz bilek güreşinin Ordu ilimizde yaygınlaşması, sporcu yetişmesi ve Ordu’nun markası olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda her lisede okul seçmeleri yaptık. 2 yılda 300’ün üzerinde sporcunun katılımıyla Ordu Bilek Güreşi İl Şampiyonası gerçekleştirdik. Başarılı olan sporcularımız Türkiye Şampiyonası ve Bulgaristan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’na gitmesini sağladık. Avrupa Şampiyonası’nda iki sporcumuz ülkemizi temsil ettiler. Ordu’da Ata sporumuz bilek güreşi sporunun yaygınlaşmasında büyük başarı elde ettik. Bu yılda 5 Aralık 2015 tarihinde Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Başarılı bilek güreşi sporcularını bulacağız. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi, Kumru Kaymakamlığı, Kumru Belediyesi, Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere tüm okul yönetimlerine, antrenörlerimize, sporcumuzun anne babasına ve tüm sporcularımızın ailelerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA