Futbol Açıklaması Almanya Federasyon Kupası

MAINZ – Almanya Federasyon Kupası 2. tur maçında Bayern Münih, deplasmanda Wolfsburg’u 3-1 mağlup ederek bir üst tura çıktı.

Volkswagen Arena’da oynanan maçta Bayern Münih, ilk yarıyı 15. dakikada Douglas Costa, 20. ve 34. dakikalarda Thomas Müller’in golleriyle 3-0 önde geçti. Wolfsburg, 90. dakikada Andre Schrürrle’nin attığı golle skoru 3-1 yaptı. Karşılaşmada başka gol olmayınca maçtan 3-1 galip ayrılan Bayer Münih, Wolfsburg’u kupadan eledi.

Mainz 05 ise sahasında İkinci Lig takımı 1860 Münih’e 2-1 yenilerek elendi. Ev sahibi ekibin 6. dakikada Schindler’in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta 1860 Münih, ikinci yarıda Stefan Mugosa ve Rubin Okotie ile bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı ve adını 3. tura yazdırdı. Pierre Bengtsson’un 45 dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Mainz 05’te Yunus Mallı, 67 dakika oyunda kaldı.

-Leipzig’de Atınç Nukan ilk on birde başladı

Almanya İkinci Lig takımı RB Leipzig, deplasmanda 4. Lig (Regionalliga) ekiplerinden Unteraching’e 3-0 yenilerek kupaya veda etti. Unterhaching ise bir üst tura çıktı. Konuk ekipte sezon başında Beşiktaş’tan transfer edilen ve ağustosta sakatlanan Atınç Nukan yaklaşık 2,5 ay sonra yeniden ilk on birde başladı. Nukan, Unterhaching’e karşı 45 dakika oynadı.

Almanya Kupası’nda şimdiye kadar oynanan maçlar sonucunda 3. tura çıkan takımlar şöyle:

Erzgebirge Aue, Hertha Berlin,  1860 Münih, FC Nürnberg, Unterhaching, Darmstadt 98 ve VfL Bochum.

Kupanın 2. turunda yarın 8 maç daha oynanacak.

Kaynak: AA