ASKİ'den Spor Salonu Temeli

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan ASKİ Spor Sosyal Tesisi ve Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu inşaatının temeli atıldı.

ASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Çukurova ilçesinde önceden Adana Büyükşehir Belediyesi Elektromekanik Malzeme Deposu olarak değerlendirilen, daha sonra ASKİ Spor’un kullanımına açılan alanda, ASKİ tarafından 7 bin 998 metrekarelik ASKİ Spor Sosyal Tesisi ve Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu yapılacak.

Kentin ve yakın çevrenin değerini arttıracak, çevreci ve sürdürülebilir bir bina yapma düşüncesiyle yola çıkılan projede, ‘’LEED Yeşil Bina Sertifikası’’ hedefleniyor. 3 bin kişi kapasiteli tribüne sahip olacak salonda, en az 50 araçlık kapalı otopark ve aynı zamanda en az 40 araçlık da açık otopark bulunacak. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) kriterlerine uygun olarak saha, ölçüler ve donanım sağlanacak. Projenin önümüzdeki yıl nisan ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

ASKİ Genel Müdürü ve ASKİ Spor Kulüp Başkanı Rahmi Pekar, gençlere ve spora yatırım yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Genç nüfusun her geçen gün arttığını ve özellikle spora yönlendirilmeleri gerektiğini ifade eden Pekar, şunları kaydetti:

"ASKİ Spor Kulübü kısa sürede önemli başarılara imza atarak hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyı taçlandırmak için sosyal tesis ve spor salonunu bulunduran kapsamlı bir spor kompleksi yapılması gerekiyordu. Daha öncesinde depo olarak kullanılan bu alan, ihtiyacımızı karşılayacak genişlikteydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de desteğiyle bu alan ASKİ Spor için ayrıldı ve biz de kısa sürede inşaat çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın spor müsabakalarını rahatça izleyebileceği, yeterli kapasitede bir tribün oluşturulacak. Tesisimizde, sporcularımızın da tüm çalışmalarını rahatlıkla yapabilmesi için her türlü detay düşünüldü. Bu spor kompleksi önemli kongrelere de ev sahipliği yaparak Adanamızın marka değerini arttıracaktır. Spora, gençlerimize ve kentimize böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutluyuz."

Kaynak: AA