Aydın'da Cumhuriyet Haftası Kros Yarışları Yapıldı

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Haftası Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Koşusu düzenlendi.

Adnan Menderes Üniversitesi kampusu içinde Cumhuriyet Haftası kapsamında yapılan koşularda 78 genç sporcu mücadele ederken, yarışlar çekişmeli anlara sahne oldu. Koşular sonunda dereceye giren koşuculara madalyalar verildi.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Koşusu adıyla yol koşusu düzenlediklerini belirten Aydın Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Müfit Sönmez, "Yol koşusunda şu an mücadele veren gençlerimiz için bu koşular hazırlık niteliği taşıyor, daha büyük koşulara hazırlık ve tecrübe olması amacıyla düzenleniyor. Yani bu koşuları hazırlık koşusu olarak nitelendirebiliriz. Bütün okullarımızın katılabildiği kros yarışlarda küçükler, yıldızlar( 16- 17 yaş ) ve gençler olmak üzere 3 kategoride koşular yapıyoruz. Bundan sonra ki zaman diliminde bütün Aydın ilçelerinde ilçe birincilik mücadeleleri yapmayı planlıyor, bunun ardından da ilin en kaliteli kadrosunu oluşturmak istiyoruz. Öncelikle burada başarılı olan gençlerimizi tebrik ediyorum, mücadele eden bütün öğrencilere güzel bir spor kariyeri diliyorum" diye konuştu.

Yarışma sonunda Küçük erkekler kategorisinde, M Talha Can birinci, Serkan Cingöz ikinci, Buğra Kocabıyık üçüncü olurken; Yıldızlar Kız takımında, Oya Acar birinci, Zehra Akdağ ikinci, Burçin Konuk üçüncülük elde etti.

Kaynak: İHA