Voleybolda Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası Heyecanı

Voleybolda Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda Arkas Spor ile Halkbank, yarın Bursa'da karşı karşıya gelecek.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 18.30'da başlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçı öncesi Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Bursa'da voleybola ilginin büyük olduğunu belirterek, "Tüm sporseverleri maça bekliyoruz. Erkek milli takım maçlarının da Bursa'da yapılması için çalışmalarımız var. İyi maç olacak. Her iki takıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ekşi, yabancı antrenör ve oyuncuların, Türk voleyboluna büyük katkı sağladığına dikkati çekti. Yetenekli birçok yerli genç sporcu bulunduğunu dile getiren Ekşi, "Antrenörlerimizden bu oyunculara daha fazla süre vermelerini ve iyi yetiştirmelerini diliyorum. Türk erkek voleybolunun biraz daha gelişime ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag ise genç oyunculara sahip bir takım olduklarını anlattı.

Arkas Spor takım kaptanı Joao Bravo da iyi bir karşılaşma olmasını beklediklerini belirterek, "Ligde çetin geçecek. Birçok uluslararası oyuncuyla oynayacağız. Başarılar diliyorum" dedi.

Halkbank'ın antrenörü Lorenzo Bernardi, Arkas Spor'un geçen sezon ligde şampiyonluğu kazandığını, Kuzey Amerika Osaka Turnuvası'nda birinci olduğunu hatırlattı. Rakiplerini tebrik eden Bernardi, "İki takım için de önemli maç. Kazanmak için hazırız. İyi oynayan kazanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Halkbank takım kaptanı Ulaş Kıyak, yoğun maç trafiği nedeniyle tam olarak hazırlanamadıklarını bildirdi. Ligin uzaması ve Avrupa maçlarının yoğun olmasından dolayı takımların çalışmalarına geç başladığına değinen Ulaş, "Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Ligin de zorlu geçeceğine inanıyorum. İlk hafta oynanan müsabakalarda bunu gördük. Bursa'da bir voleybol grubu var. Bu zorlu maça tüm sporseverleri bekliyoruz" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA