Orduspor Avrupa Yolunda

ORDU - FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda mücadele edecek Orduspor, gruptan çıkmayı hedefliyor.

Orduspor Başantrenörü Levent Deringöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası maçlarının hafta içi başlayacağını söyledi.

Türkiye'den 5 takımın katıldığı 2015-2016 sezonu FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Orduspor'un B Grubu'nda mücadele edeceğini hatırlatan Deringöl, ilk maçlarının deplasmanda oynayacaklarını belirtti.

Deringöl, 29 Ekim Perşembe günü Letonya temsilcisi TTT Riga-Flying ile oynayacaklarını ifade ederek, "Rakibimiz eleme grubundan geldi. İyi bir takım. Rakipte daha önce oynamış tanıdığım oyuncular da var. Avrupa Kupası'nda hedef daha da büyük. Biz birinci maçımızı kazanırsak açıkçası 6'da 6 bir galibiyet hedefliyoruz. İnşallah iyi olur, bizim istediklerimiz olur" dedi.

Geçen sene de Avrupa Kupası'nda mücadele eden Orduspor'un tecrübe kazandığına işaret eden Deringöl, "Hedefimiz bu tecrübemizi sahaya yansıtarak ilk ikiden bir üst tura çıkmak" ifadesini kullandı.

Gruptaki diğer rakiplerinin Rusya ekibi Dinamo Moskova ve İsveç ekibi Udominate takımı olduğunu kaydeden Deringöl, "Rakiplerimiz zorlu ancak biz de kendimize çok güveniyoruz. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyoruz. Takımda eksik oyuncumuz yok. Tam kadro Letonya'ya gideceğiz" diye konuştu.

Deringöl, gruptan çıkmaları durumda bir üst turlara çıkmak adına işlerinin daha kolaylaşacağını sözlerine ekledi.

- Takım kaptanı Akkaya'nın açıklaması

Orduspor Takım Kaptanı Gülşah Akkaya ise Avrupa Kupası'da Letonya, İsveç ve Rusya ekipleri ile eşleştiklerini hatırlatarak, "Bütün bu takımların ikişer, üçer tane ABD'li oyuncuları var. O bakımdan Avrupa maçlarının çok kolay geçeceğini düşünmüyorum. Onun için iç saha maçlarını iyi değerledirmemiz lazım" dedi.

"Gruptan çıkmak istiyoruz" diyen Akkaya, "Grubu birinci ya da ikinci şekilde bitirmek lazım. Biz Orduspor olarak Avrupa Kupası'nda ilerlemek istediğimiz yere kadar ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA