Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'na 88'Lik Atlet Damga Vurdu

Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Koşusu’nun bu sene 7’ncisi gerçekleştirildi. Etkinlikte yer alan 88 yaşındaki Safder Kartoğlu, 10 bin metrelik koşuyu tamamlayarak Cumhuriyet Koşusu’na damga vurdu.

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından her yıl organize edilen ‘Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nun 7’ncisi trafiğe kapatılan Kazlıçeşme Mahallesi Abay Caddesinde gerçekleştirildi.

Ağrı, Manisa, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerden de katılımın olduğu Cumhuriyet Koşusu’na, milli atletlerimizin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katıldı.

Üç farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan bin 100 sporcu göğüslerine takılan numaralardaki ciple takip edildi. Genç, yaşlı, engelli, engelsiz vatandaşların katıldığı Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu renkli görüntülere sahne oldu.

“ULUSLARARASI FORMATTA KOŞUYU TERTİPLİYORUZ”

Ödül töreninde konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Burada tertiplediğimiz yarışma uluslararası yarışma şeklinde yapılıyor. Bu yarışmada maraton koşusu noktasında iyi olan yurt dışından atletlerde var. Zaten bizim milli atletlerimiz de bu yarışmada ter döktü. Yani yarışmayı halkla iç içe yapıyoruz. Bu yarışmada birçok değişik dallarda kategoriler var. Bu koşu Atletizm Federasyonu’nun uluslararası takviminde de yer alan bir yarışma yapıyoruz. Burada yoğun ilgi gördük” dedi.

ZEYTİNBURNU CUMHURİYET KOŞUSU ENGEL TANIMADI

Elektrik kazası sonrası sol kolunu kaybeden Cemal Erdoğdu, “Kütahya’dan İstanbul’a tedavi için gelmiştim. 1985 yılında kolumu kaybettim ama İstanbul Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusuna hasta hasta koşmak için geldim. Bana destek olan herkese teşekkür ederim, özellikle böyle bir organizasyon yaptığı için Zeytinburnu Belediyesine çok teşekkür ederim. 44 dakikayla 10 kilometre yolu bitirdim” diye konuştu.

Cumhuriyet Koşusu’na katılarak 10 bin metreyi koşan yüzde 90 bedensel engelli Yahya Comert ise, bitiş noktasında annesine sarıldı. Bedensel engelli oğlunu bitiş noktasında karşılayan anne Melike Comert, “Oğlum bu haliyle Avusturya’ya, Belçika’ya giderek koşulara katıldı.

Olimpiyatlarda 500 metre koştu” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET KOŞUSUNDA KAZANDIĞI MADALYAYI KÖPEKLERİNE TAKTI

Yılmaz Ozan, Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’na köpekleriyle birlikte katıldı.

Köpeklerin 10 bin metreyi sahibi Yılmaz Ozan’ın yanında koşması renkli görüntüler oluşturdu. Bitiş noktasına gelerek yarışı tamamlayan Yılmaz Ozan ilk olarak köpeklerine sarıldı. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nu temsilen verilen madalyayı ise Yılmaz Ozan, köpeklerine takarak onların başarısı olduğunu söyledi.



Yılmaz Ozan, “Biz sürekli olarak maraton koşularına katılıyoruz. Her sabah köpeklerimle beraber 5 kilometre yol yürüyoruz. Onlarla birlikte yaşadığım hayat ömrümün en güzel günleridir” şeklinde konuştu.

YARIŞMANIN EN GENCİ 10, EN YAŞLISI İSE 88 YAŞINDA

Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nun en yaşlı sporcusu olan 88 yaşındaki Safder Kartoğlu, yarışmaya damga vurdu. 10 bin metrelik mesafeyi sağlık ekiplerinin kontrolü altında koşan Safder Kartoğlu, bitiş çizgisine geldiğinde okuduğu şiir, vatandaşlar yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Koşusu’na babası İlhan Öz’le katılan 10 yaşındaki Mustafa Talha Öz, bitiş noktasında babasına sarıldı. 10 yaşındaki oğluyla yarışmaya katılan baba İlhan Öz, “Ben her sene koşulara katılıyorum ama oğlum ilk defa katıldı.

Bu sene yarışmaya katılmak için oğlumla kavga ettik. Bende yarışmaya kaydını yaptırdım. İnşallah bundan sonraki senelerde de yarışmalara katılacağız” dedi.

Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren sporcular Zeytinburnu Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

Kaynak: İHA