Zeytinburnu 7'İnci Cumhuriyet Koşusu Yarın Başlıyor

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından organize edilen geleneksel “Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu” yarın saat 09.00’da start alacak. Bin kişinin yarışacağı koşuda, birinci gelene hakiki saf altın madalya ve para ödülü verilecek.

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından her yıl organize edilen Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nun 7’incisi Pazar günü bin kişinin katılımıyla başlayacak. Ağrı, Manisa, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Trabzon, Kocaeli, Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerden de katılımın olduğu Cumhuriyet Koşusu’na, milli atletlerimizin yanı sıra yurt dışından da birçok olimpiyat sporcusu katılacak. Koşucuların göğüs numaralarına takılan özel bir chiple takip edileceği yarışma, TRT Spor’dan canlı olarak izlenebilecek.

CUMHURİYET KOŞUSU’NA YOĞUN İLGİ

Başvuruların başladığı ilk günlerde bin kişilik kontenjanın dolduğu Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu, Zeytinburnu Belediyesi önünden başlayacak. Cumhuriyet Koşusu’nda, katılımcılar Abay ve Demirhane caddelerini kat ettikten sonra Kazlıçeşme Tren İstasyonu’nun altından, Zeytinburnu Stadyumu ve Belediye Hizmet Binası’nın önünden geçerek, Rauf Denktaş Caddesi’ne ulaşacak. Sırasıyla Öğretmen Evi, Beştelsiz Camii ve Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin (ZKSM) önünden geçecek olan yarışmacılar, 58’inci Bulvar Caddesi’nden koşunun bitiş noktası olan Zeytinburnu Belediyesine vararak 10 kilometrelik mesafeyi tamamlayacak.

BİRİNCİYE SAF ALTIN MADALYA

Kontenjanın bin kişiyle sınırlı olduğu Cumhuriyet Koşusu, genel klasman, yaş grupları ve gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Kadınlar ve erkekler olmak üzere iki grup halinde değerlendirilecek olan yarışma, yaş gruplarına göre de sınıflandırılacak. 10 kilometrelik yarışmada her türlü tedbiri alan Zeytinburnu Belediyesi, olay yerinde yüzlerce belediye personelinin yanı sıra ambulans ve sağlık görevlilerini de hazır halde bulunduracak.

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada dereceye girenlerden Kadın ve erkeklerin ayrı kategoride değerlendirileceği grupta; birinciye hakiki saf altın madalya ve 3 bin TL, ikinciye gümüş madalya ve 2 bin 500 TL, üçüncüye bronz madalya ve 2 bin TL, dördüncüye bin 500 TL, beşinciye bin 250 TL, altıncıya bin TL, yedinciye 800 TL, sekizinciye 700 TL, dokuzuncuya 500 TL ve onuncuya 400 TL para ödülü verilecek.

Yaş gruplarına göre ise erkekler, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80-84, 85 yaş üstü ve Gazi kategorisi grupları olmak üzere toplam 11 ayrı yaş grubunda yarışacak. Dereceye giren erkekler kategorisinde birinciye 300 TL, ikinciye 250 TL ve üçüncüye 200 TL para ödülü verilecek.

Kadınlar, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59 ve 60 yaş üstü olmak üzere toplam 5 ayrı yaş kategoride yarışacak.Dereceye giren kadınlar grubunda da, birinciye 300 TL, ikinciye 250 TL ve 3’üncüye 200 TL para ödülü verilecek.

Gençler Kategorisi, genç erkekler ve kızlar olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek bu grupta ise; birinciye hakiki saf altın madalya ve bin 500 TL, ikinciye gümüş madalya ve bin TL, üçüncüye bronz madalya ve 750 TL para ödülü verilecek.

Kaynak: İHA