Yelken Açıklaması 36. Rolex Middle Sea Race

İZMİR - Malta Kraliyet Yat Kulübü'nün ev sahipliğini yaptığı "36. Rolex Middle Sea Race"te IR3 ve OR3 sınıflarında birinciliğe ulaşan Arkas Spor'un asbaşkanı Bernard Arcas, "Zorlu mücadeleden gurur verici bir sonuçla dönmekten dolayı mutluyuz" dedi.

Arkas Spor'dan yapılan yazılı açıklamada, 22 ülkeden toplam 115 tekne ve binin üzerinde sporcunun katıldığı ve 606 deniz mili uzunluğundaki off-shore yarışı Rolex Middle Sea Race'in bugün tamamlandığı, Arkas Yelken Takımı'nın IRC 3 ve OR3 sınıflarında birinciliğe ulaştığı kaydedildi.

Takımın genel toplamda da 5. sırada yer aldığı belirtildi.

Arkas Spor Kulübü Asbaşkanı Bernard Arcas, yaptığı açıklamada, uluslararası arenada yarışacak profesyonel Türk yelken takımı oluşturma projesinin ilk etabı olan Rolex Middle Sea Race'in ilk uluslararası yarışmaları olduğunu belirtti.

Yarışın bu yıl 36. kez gerçekleştiğini ve Akdeniz klasiği olduğunu kaydeden Arkas, "Bu yıl ilk defa tamamı Türk profesyonel yelkencilerinden oluşan bir takımla katılmaktan ve bu zorlu mücadeleden gurur verici bir sonuçla dönmekten dolayı mutluyuz" dedi.

Arkas Spor Yelken Takımı, yarışta "Flying Box" isimli teknesiyle Serhat Altay, Tolga Yağlı, Martin Watts, Onur Tok, Tuğrul Elbirler Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen ve Tuğrul Elbirler'den oluşan kadrosuyla Türkiye'yi temsil etti.

Kaynak: AA