Akdeniz, Doğu Anadolu Ve Ege Bölgesi Şampiyonları Belli Oldu

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nca Samsun’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Bölge Şampiyonası’nın ikinci gününde Akdeniz, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi şampiyonları belli oldu.

Bafra ilçesinde devam eden şampiyonanın ikinci gününde Akdeniz Bölgesi’nde Manavgat Dr. Hüseyin Vural birinci, Antalya Zihinsel Yetersiz Çocuklar Spor Kulübü ikinci oldu. Doğu Anadolu Bölgesinde Malatya Turgut Özal birinci, Elazığ Hazar ikinci oldu. Ege Bölgesi’nde ise İzmir Bornava Hasan Tahsin Spor Kulübü birinci olurken, Manisa Soma Spor Kulübü ikinciliği elde etti. Turnuvada dereceye giren takımlar ve sporcuların ödüllerini 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Özel Sporcular Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Ufuk Bulut, Özel Sporcular Federasyonu İl Temsilcisi Resül Aydın, 19 Mayıs İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Serkan Eroğlu tarafından verildi.

Ayrıca Akdeniz, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi müsabakaları sonunda turnuvanın en sempatik ve en centilmen sporcusu seçilen Antalya Özel Sporcular Kulübü oyuncusu İsmail Sandıkçı da ödüllendirildi.

Marmara Bölgesi müsabakaları ile devam edecek olan turnuva daha sonra İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi ekiplerinin müsabakalarıyla sona erecek. Gruplarında ilk ikiye giren takımlar Kasım ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

Özel Sporcular Teknik Kurul Başkanı Ufuk Bulut, "Bundan önce futbol ve voleybol müsabakaları Samsun’da yapıldı. Zihin engelli spor yaptırmanın en iyi yolu bu. Zihin engelliler sporla sosyalleşiyorlar, sporla halk içine karışabiliyorlar. Normalleriyle ne kadar çok beraber olurlarsa o kadar iyi yetişiyorlar, iyi rehabilite oluyorlar. Bütün aileleri, bütün öğretmenleri federasyonumuz altında spor yapmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA