TÖSSFED Basketbol Bölge Şampiyonası

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSSFED), 2015 faaliyet programında yer alan Basketbol Bölge Şampiyonası 1. etabı başladı.

Üç bölge genelinde 15 spor kulübü, özel sporcu ailelerinin katıldığı şampiyonanın açılışı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kamp Merkezi'nde yapıldı.

TÖSSFED Başkanı Birol Aydın, Samsun’da yaklaşık 1 aydır Özel Sporcular Federasyonu'nun bir çıkarma yaptığını belirterek, "Samsun’a Türkiye’nin 81 ilinden gelen zihinsel engeli özel sporcularımız Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağtay Kılıç beyin davetlisi olarak ilklerin şehri olan Samsun’da spor yapacaklar. Samsun’da yaklaşık 1 aydır Özel Sporcular Federasyonun bir çıkarması var. Yıllar önce kapalı kapılar arkasında kalan bu kardeşlerimiz artık ülkemizde son on yılda altın çağı yaşamaktadırlar" dedi.

"Devlet ile engellisi kucaklaşmış. Devlet engellisine sahip çıkmış" diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Engellilerin son on yılda bu kadar başarı kazanma sebebi ülkesinde engellisini, yaşlısını seven bir Cumhurbaşkanın olmasıdır. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan çok büyük destek görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize talimatı,'Türkiye’nin neresinde olursa olsun engelli kardeşlerimizi kapalı kapılar arkasından çıkarıp spor yaptıracaksınız.' Bize verilen maddi ve manevi desteklerinden ötürü, biz şu anda 81 ilde teşkilatı, 361 spor kulübü ile18 bin zihinsel engelli kardeşimize spor yaptıran bir federasyonuz. Yaklaşık 1 ay içerisinde Samsun’a gelen engelli sayısı bin 500 civarındadır. Burada çok güzel spor tesislerinde ağırlanıyoruz. Samsun Valisi İbrahim Şahin beye, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz beye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Samsun Engelsiz bir şehirdir."

Bafra Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonunda Antalya Öz Basketbol Kulübü, Antalya ZİÇEV, Antalya Dr. Hüseyin Vural Basketbol Kulübü ve İçel Çankaya İ.O Basketbol Kulüpleri müsabakalarda ter döktü.

Kaynak: AA