Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligi

Türkiye Voleybol Erkekler 2.Lig B Grubu’nda mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, sahasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’sine 3-0 mağlup oldu.

Ligin ilk hafta maçına sporcularıyla aylık ücret konusunda anlaşamadığı için çıkamayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, oynadığı son maça tamamen gençlerden kurulu bir takımla çıktı.

Kulüp başkanlığını Orhan Barman’ın yaptığı Büyükşehir Belediyespor voleybol takımı, geçen sezon büyük bir başarı elde ederek adını 2. Lig’e yazdırmıştı.

2. Lig’deki ilk sezonunda ekonomik olarak küçülmeye giden Büyükşehir Kulübü, bu doğrultuda profesyonel voleybolcularının aylık ücretlerini kıstı. Sporcularının kendilerine teklif edilen ücreti kabul etmeyip maça çıkmamasının ardından, “Kulübü kapatırım” deyip, ligin ilk hafta maçına takımı çıkarmayan kulüp başkanı Orhan Barman, ikinci hafta müsabakasına ise takımı genç ve tecrübesiz sporcularla çıkardı.

Malatya Büyükşehir Belediyespor, oynadığı son maçta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor takımına 25-16, 25-11 ve 25-14 setlerle 3-0 oldu.

Bilindiği gibi Türkiye 2. Lig Erkekler Voleybol Ligi’nde ekonomik olarak kulüplerin sıkıntı yaşamaması için Voleybol Federasyonu maç başı galibiyet ya da yenilgi halinde kulüplere ödeme yapıyor.

Kaynak: İHA