Halkbank'ta Hedef Avrupa Kupaları

Halkbank Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Cengiz Akarçeşme, bu sezon hedef yükselttiklerini belirterek, Avrupa kupalarına katılacak bir sıralama elde etmek istediklerini söyledi.

Geçen sezon Bayanlar 1. Lig'e yükselen başkent ekibinde, ilk haftası geride kalan ligle ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Akarçeşme, bu yıl yine genç ama daha tecrübeli bir takım kurduklarını belirterek, "İki sezon önce 0,01 puan averajıyla 2. lige düşmüştük. Yeniden 1. ligde olmak çok güzel. Bu yıl daha temkinliyiz" dedi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve ilk 6 takım arasına girmeyi hedeflediklerini anlatan Akarçeşme, "Avrupa kupasına katılabilecek bir sıralama elde etmek istiyoruz. Tabi bunun için önce ligde kalmak lazım. Zor bir sezon bizi bekliyor" diye konuştu.

Henüz bir yabancı oyuncularının bulunduğunu ancak yeni transferlerin yolda olduğunu kaydeden Akarçeşme, şöyle devam etti:

"Transferler tamamlandığında çok keyif veren bir takım olacağız. Halkbank ile birleşmeden önce Gazi Üniversitesi olarak, zaten 15 yıldır bu işin içindeydik. Altyapıya oyuncu yetiştiren bir ekibiz. Sadece geçen yıl milli takımlara 8 oyuncu verdik. Başkent voleybolunda temel altyapıyı oluşturan bir takımız."

Halkbank Spor Kulübü'nün, alt yapıdaki bu başarının farkında olduğunu anlatan Akarçeşme, "Kulüp başkanımız Selahattin Süleymanoğlu, çok destek oluyor. Hala altyapıda A Milli Takım düzeyinde oyuncularımız var. Halkbank da bunun farkında olarak yatırıma devam etti. Biz de onları mahcup etmemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

- "TVF'yi kutluyorum"

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) önceki sezonlarda uygulanan ve 1. lig takımlarına puan getiren PAF ligini kaldırdığını hatırlatan Akarçeşme, gelecek yıl uygulamaya girecek altyapı puanlama sisteminin çok önemli olduğunu vurguladı.

TVF'yi yeni puanlama sisteminden dolayı tebrik eden Akarçeşme, "Artık takımlar, alt yapılarda katıldıkları her kategori için ek puan alacak. PAF liginde ise kısa süreli turnuvalar için herkes geçici transferler yapıyordu. Bu da altyapıya hizmet etmiyordu. Artık sadece altyapıya gerçekten hizmet eden takımlar ödüllendirilecek. Bu sistem daha önce olsaydı ligden düşmeyecek hatta belki ilk 8 içine bile girebilecektik" diye konuştu.

Fileye temasla ilgili yeni kuralı da değerlendiren Cengiz Akarçeşme, şunları söyledi:

"Daha önce sadece filenin beyaz bandına dokunmak hataydı. Yeni kuralla artık filenin her noktasına dokunmak hata sayılacak. Bu kural özellikle bayanları olumsuz etkileyecek. Kararın gerekçesini de açıklamadılar. Oyuncular çok zorlanacak. Oyun çok duracak. Bayanların saçı bile değse hata sayılacak."

Kaynak: AA