Burcu Ayhan'ın Baraj Telaşı Erken Başladı

Yüksek atlama branşında mücadele eden milli atlet Burcu Ayhan'ın antrenörü Cahit Yüksel, olimpiyat barajını erken geçmeye çalışacaklarını söyledi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat yılı olması nedeniyle bu sezona daha farklı baktıklarını belirterek, "Önemli bir sezona giriyoruz. Olimpiyat barajını geçmek için Mart 2016'da Amerika'da yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na kitlendik. Barajı erken geçip Rio'ya rahat hazırlanmak istiyoruz" dedi.

Hedeflerinin sadece olimpiyatlara gitmek olmadığını vurgulayan Yüksel, "Burcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda final yarıştı. Hedefimiz sadece Rio'ya katılmak değil, aynı zamanda final yarışarak istikrarlı bir görüntü çizmek. Bunun tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz" diye konuştu.

2012 Londra Olimpiyatları'nda tecrübe kazandıklarını ve yapabileceklerine olan inançlarının arttığını kaydeden Yüksel, "İçel'de çalışıyoruz. Burada şartlar çok iyi, federasyon iyi imkanlar sağlıyor. Biz de çok çalışarak verilen imkanları iyi değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Geride kalan olayları gündeme getirmek doğru değil"

Doping cezası nedeniyle milli atlet Aslı Çakır Alptekin'e verilen ödüllerin geri istenmesiyle ilgili haberlere de değinen Yüksel, "Bazı haberlerde ben hem Aslı'nın hem de Nevin Yanıt'ın antrenörü olarak yazılmışım ama bu doğru değil. Ceza yönetmeliğinde prosedür neyse uygulanacak ama geride kalan olayları sürekli gündeme getirmenin kimseye bir faydası yok" değerlendirmesinde bulundu.

Doping yapanların hatalarının cezasını zaten çektiklerini anlatan Yüksel, şöyle devam etti:

"Bu insanlar bir şekilde hata yaptılar. Bunu defalarca gündeme getirilmesi, atletizme zarar veriyor. Herkes zaten alması gereken dersi çıkarmıştır. Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde aklandı ama adı tekrar tekrar geçiyor. İnsanlar tam her şeyi  geride bırakıp yeniden çalışmaya başlamışken, üstelik önümüzde olimpiyatlar varken, sporcuları sürekli rencide etmek doğru değil."

"Ben olimpiyatlara sporcu hazırlıyorum. Adımın yanlış yere kullanılması, insanların kafasında soru işaretlerine neden olabilir" diyen Yüksel, bu tür polemiklerden uzak kalarak hedeflerine odaklanmak istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA