Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı Avrupa Arenasına Çıkıyor

Türkiye’nin Avrupa’daki temsilcisi Zeytinburnu Belediyesi SK Buz Hokeyi Takımı, Avrupa macerasına başlıyor. Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda takımın ilk rakibi, İsrail’in güçlü ekiplerinden Rishon Devils olacak.

5 yıl önce geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmak amacıyla başlatılan  “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” adlı sosyal sorumluluk projesinde hayat bulan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, geçen sene başarılı bir performans sergileyerek, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

SOKAKLARDAN PİSTE TAŞINAN ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ

Bu sene Avrupa’da ülkemizi temsil edecek olan Buz Hokeyi Takımı’nın fikir sahibi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Takımın kuruluş hikayesini şöyle anlattı:

“5 sene önce geri dönüştürülebilir atıkları doğaya kazandırmak amacıyla “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” şeklinde bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Proje kapsamında geri dönüştürülebilir; kağıt, cam, karton vs. atıkları getiren herkes belediyemiz tarafından kurulan mobil buz pistinde ücretsiz olarak kayma şansını elde ediyordu. Fakat proje, başladıktan kısa bir süre sonra, ‘amacı olmayan veya gelecek ilgili hiçbir hedefi olmayan gençler’ diye nitelendirebileceğimiz çocuklarımız tarafından sekteye uğratıldı. Yaşanan bu problem üzerine bizler de sorunu şiddetle değil ilgiyle çözmeye karar verip, ‘bu gençlerimizden bir buz hokeyi takımı kuralım!’ dedik. Takımı kurduktan kısa bir süre sonra Federasyon başkanını aradım ve ‘bizim böyle bir projemiz var, belediye olarak buz hokeyi takımı kurduk. Bizi bölgesel lige alır mısınız?’ dedim. Sağ olsun kabul etti. Ve maceramız o gün itibariyle başladı.



“GENÇLER, 1 SAYI ATIN SİZİ GALİP SAYACAĞIM”

Başkan Aydın takımla ilgili hiç unutmadığı bir anısını ise şu sözlerle anlattı:

“Hiç unutmam, daha ilk maçımızda 1 sayı bile atamadan 30 sayı fark yedik. Devre arasında soyunma odasına indim ve ‘Gençler! Ne olur, 1 sayı atın sizi galip sayacağım.’ dedim. Attılar da hem de sadece 1 sayı… İşte o sözle sahaya çıkan takımımız, 5 sene sonra 2014-2015 sezonunu birincilikle tamamlayarak, Türkiye Süper Lig Şampiyonu oldu. Bu sene de Allah izin verirse Avrupa’da bizi en iyi şekilde temsil edecek.”

Sözlerine takımlarından hiçbir desteği esirgemeyen Zeytinburnu halkına teşekkür ederek son veren Başkan Aydın, “Buradan Zeytinburnulu hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu takım, aslında onların eseri. Çünkü kar-kış demeden daima tribünleri doldurup, gençlerimizi desteklediler. Şampiyonluk kupasını onlara armağan ediyoruz” dedi.

RAKİP TAKIM İSRAİL’İN GÜÇLÜ EKİPLERİNDEN: “RİSHON DEVİLS”

Önümüzdeki günlerde ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek olan Buz Hokeyi Takımı’nı zorlu rakipler bekliyor.

Cuma günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta, İsrail’in güçlü ekiplerinden Rishon Devils ile karşılaşacak olan Zeytinburnu Belediyesi SK, bu zorlu mücadelenin ardından sırasıyla Sırbistan’ın köklü takımlarından Partizan Belgrade ve Bulgaristan’ın lider takımı CSKA Sofia ile karşılaşacak.

Avrupa’da mücadele edecek temsilcimizin, Avrupa Lig Fikstürü şöyle:

1- 02.10.2015 - Saat: 16.00 - Rishon Devils (ISR) - Zeytinburnu İstanbul (TUR)

2- 02.10.2015 - Saat: 19.30 - CSKA Sofia (BUL) - Partizan Belgrade (SRB)

3- 03.10.2015 - Saat: 16.00 - Rishon Devils (ISR) - CSKA Sofia (BUL)

4- 03.10.2015 - Saat: 19.30 - Partizan Belgrade (SRB) - Zeytinburnu İstanbul (TUR)

5- 04.10.2015 - Saat: 16.00 - Zeytinburnu İstanbul (TUR) - CSKA Sofia (BUL)

6- 04.10.2015 - Saat: 19.30 - Partizan Belgrade (SRB) - Rishon Devils (ISR)

Kaynak: İHA