Malkoçoğlu'na Özendi, Atlı Okçu Oldu

Türkiye'nin lisanslı ilk erkek atlı okçu sporcusu olan Sami Genel, sinema sanatçısı Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı Malkoçoğlu karakterinden etkilenerek başladığı sporda, 15 yaşındaki kızıyla ata sporunu hak ettiği yere getirmek için mücadele ediyor.

Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet memurluğundan emekli olmasının ardından düzenledikleri organizasyonlar ve çalışmalarla Türk sporu atlı okçuluğunun geliştirilmesi için uğraş verdiğini belirtti.

Küçüklüğünden beri hayalinin kurduğu atlı okçuluğu profesyonel olarak, yaklaşık 7 yıldır yaptığını vurgulayan Genel, şöyle konuştu:

"Ben Türkiye’nin ilk atlı okçusuyum, bunu ilk ben başlattım. Cüneyt Arkın, Malkoçoğlu ve buna benzer tarihi filmlerde rol alıyordu. Benim emsallerim Türk okçuluğunu, biniciliği, atlı okçuluğu onun sayesinde sevdik. Hepimiz özeniyorduk Cüneyt Arkın gibi binelim diye çocukluğumuzda. Ben çiftçi çocuğuyum atla çiftçilik yapardık, çocukluktan beri ata binmeyi yarış yapmayı arzuluyordum. Böyle bir istek vardı içimizde. Gençlik çağlarımızda Malkoçoğlu at üstünde ok atıyordu biz hayranlıkla seyrediyorduk, şimdi o hayalleri gerçeğe dönüştürdük."

- "Tüfek icat edildi atlı okçuluk geriledi"

Atlı okçuluk, cirit ve biniciliğin ata sporu olduğunu ancak tüfeğin icat edilmesinin ardından bu sporlara ilginin azaldığını anlatan Genel, "Atlı okçuluğun tanıtımı ve duyurulması için organizasyonlar düzenliyoruz. Organizasyonlarda sadece Türk stili yarıştırdık. Stillerimizi dünyaya kabul ettirdik. Bizim gayemiz buydu. Atlı okçuluğun dünyada layık olduğu yere gelmesi için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Genel, son dönemde atlı okçuluğun büyük ilerleme kaydettiğini, sağlanacak destekle ata sporu atlı okçuluğun uluslararası arenada hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi.

6 kızı olduğunu, en küçükleri 15 yaşındaki Janset'in de 3 yıldır atlı okçuluk sporuyla ilgilendiğini aktaran Genel, kızının başarılarıyla da gururlandığını kaydetti.

Janset Genel ise babasının yönlendirmesiyle başladığı atlı okçulukta önemli başarılar elde etmeyi amaçlandığını ifade etti.

Okulunu ihlal etmeden atlı okçuluk antrenmanlarına devam ettiğini belirten Janset Genel, çalışmalarının karşılığının organizasyonlarda derece elde ederek aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA