'Haydi Gençler Ata Sporunda Türkiye Ve Dünya Şampiyonluğuna' Projesi

Milas'ta "Haydi Gençler Ata Sporunda Türkiye ve Dünya Şampiyonluğuna" projesi kapsamında güreşcilere malzeme yardımı yapıldı

Milas'ta Güreş İhtisas Kulübü Derneğince "Haydi Gençler Ata Sporunda Türkiye ve Dünya Şampiyonluğuna" projesi kapsamında güreş sporcularına malzeme yardımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmek amaçlı hibe programıyla, Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezinde eğitim alacak güreşçilere forma ve eşofman dağıtıldı.

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, bakanlığın hibe programından bugüne kadar Muğla'da 4 derneğin yararlandığını, bunlardan birinin de Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının bu tür programlara ilgisinin artması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Demirci, "Bakanlığımızın Dernekler Daire Başkanlığı geliştirilen projelere karşılık sivil toplum kuruluşlarına maddi destek sağlıyor. Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği de hazırladığı projeyle bu desteği almaya hak kazandı" ifadelerini kullandı.

Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer de Milas'ta gençlerin güreşe ilgisinin yoğun olduğunu ve Türkiye'nin olimpiyatlarda şampiyon sporcular yetiştirebilmesi amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Projenin sporculara malzeme yardımı, eğitim ve barınma gibi destek sağladığına işaret eden Hazer, "Ata sporumuz olan güreşte yetenekli sporcuları belirleyerek, başarılarının sürekliliği için çalışıyoruz. Buradan yetiştireceğimiz sporcuların gelecekte ülkemizi başarıyla temsil etmesi ve madalya getirmesi en büyük amacımız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, Demirci ve Hazer güreş sporcularına forma hediye etti.

Etkinlik sonunda Milas, Yatağan ve Uşak'taki güreş eğitim merkezi sporcularının karşılaşması gerçekleşti. Müsabakada Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi birinci, Uşak ikinci, Yatağan da üçüncü oldu.

Kaynak: AA