Takımları İçin Otostopla 684 Kilometre Yol Aldılar

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta Zonguldak Kömürspor’la deplasmanda karşılaşacak olan İzmir ekibi Altay’ı desteklemek için 3 fanatik taraftar, otostopla 684 kilometre yolu 3 günde geldi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta oynanan Zonguldak Kömürspor - Altay maçı için 3 fanatik taraftar İzmir’den Zonguldak’a otostopla geldi. Ceplerindeki toplam 14 lira ile takımlarını desteklemek için cuma akşamı İzmir’den yola çıkan 19 yaşındaki Emrecan Keskiner, 18 yaşındaki Ümit Danış ve Emrehan Boztaş pazar sabahı Zonguldak’a ulaştı. 684 kilometrelik yolu hiç para harcamadan otostop yaparak gelen 3 fanatik taraftar, tribünde yerini alarak maç boyunca takımlarını destekledi.

Çocukluğundan beri Altay takımına büyük hayranlık duyduğunu ve tüm maçlarını izlemeye çalıştığını ifade eden 19 yaşındaki Emrecan Keskiner, deplasmana gidecek para bulamayınca otostop yaparak Zonguldak’a gitmeye karar verdiklerini ifade ederek, “Cuma gecesi saat 23.00’de İzmir’den yola çıktık. Manisa Kavşağı’ndan bir ağabey bizi otomobiliyle Kocaeli’ne bıraktı. Kocaeli’den otostopla Bolu’ya geçtik. Oradan yanlışlıkla Karabük’e geçtik. Karabük’ten tekrar otostop çektik. Orası dağlık bir bölge olduğu için otostop çekecek de doğru dürüst yer yoktu. Benzinlikte bir ağabeyimiz karnımızı doyurduktan sonra bizi Yenice’ye bıraktı. Yenice’de polis karakoluna gittik. Orada ağabeylerimiz kendi aralarında para toplayarak aldıkları bilet ile bizi otobüsle Zonguldak’a gönderdiler” dedi.

2016 yılının Şubat ayında askere gideceğini ve bu sebeple cebinde hiç para olmamasına rağmen hiçbir maçı kaçırmamak istediğini belirten Keskiner, “Üçümüzün cebinde toplam 14 lira para vardı. Hiç yol parası vermedik. Altay çocukluğumun takımı. Dönüşümüzü taraftar otobüsüyle yapacağız” dedi.

18 yaşındaki Emrehan Boztaş ise, “Bu sevdanın tarifi olmaz. Paramız olmasa da gönlümüz zengin. Altay sevgisi bir başka” diye konuştu.

Kaynak: İHA