Fenerbahçe maçı öncesi şok istifa

Kulübün efsane isimlerinden Johan Cruyff tarafından bir önceki yönetim döneminde göreve getirilen Tschen La Ling, görevinden istifa etti.

Fenerbahçe maçı öncesinde Ajax yönetiminde art arda istifalar patlak veriyor. Hollanda ekibinde yönetimsel kriz doğduğu ifade ediliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan Ajax takımında bu maç öncesi yönetim krizi yaşanıyor. Kulübün efsane isimlerinden Johan Cruyff tarafından bir önceki yönetim döneminde göreve getirilen Tschen La Ling, görevinden istifa etti.

Danışmanlık görevinde bulunan Ling'in çeşitli konularda raporlar hazırlayarak, kulübün girişeceği hamleler konusunda yol gösterdiği ancak son zamanlarda oluşturduğu bazı raporların dikkat alınmamasından dolayı muzdarip olduğu belirtildi. Bunun üzerine Tschen La Ling dün, yönetime görevi bıraktığını bildirdi.

Kulübü sarsan bu ayrılığın ardından yeni istifaların da yolda olduğuna dikkat çekildi. Ajax'ın denetleme kurulu başkanı olan ve geçen yıl bu göreve tekrar dört yıllığına seçilen Hans Wijers'in de görevi bırakma hazırlıkları yaptığı belirtildi. Wijers'in görevi 13 Kasım'da Leo van Wijk'e devredeceği kaydedildi.

Frank de Boer sıkıntılı


Yaşananların sadece yönetimi değil teknik kadronun da canını sıktığına dikkat çekildi. Ajax'ın teknik direktörü, eski Galatasaraylı Frank de Boer'in de gelişmelerden dolayı sıkıntılı olduğu ifade edildi. Özellikle Wijers'in kulüp yönetimindeki ağırlığından dolayı bu gelişmenin kulüp içinde önemli sarsıntıya yol açtığının altı çiziliyor.