Roma'dan Salih Uçan Açıklaması

ROMA – İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın genel direktörü Mauro Baldissoni, sarı-kırmızılı ekipte forma giyen Türk oyuncu Salih Uçan'ı bonservisiyle birlikte transfer edip etmeyeceklerine, sezon sonunda karar vereceklerini söyledi.

Başkent temsilcisinin genç idarecisi Baldissoni, AA'nın da üyesi olduğu Yabancı Gazeteciler Derneği'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Geçen sezon Fenerbahçe'den satın alma opsiyonuyla 2 yıllığına kiraladığı Salih Uçan hakkındaki düşüncelerini aktaran Baldissoni, satın alma opsiyonunu kullanıp kullanmayacaklarıyla ilgili, "Salih Uçan, genç ve yetenekli bir oyuncu. Bunu ben de teyit edebilirim. Roma'da devam edip etmeyeceği sezon sonu değerlendirilecek bir konu" diye konuştu.

İtalyan basınında yer alan Roma yönetiminin Salih'i bonservisiyle transfer etme kararı aldığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine Mauro Baldissoni, "Bu haberleri doğrulayamam. Satın alma opsiyonumuz var ama bunu değerlendirmek için vaktimiz de var" ifadeleirni kullandı..

Baldissoni, şampiyonluk şanslarını değerlendirerek, İtalya'da her takımla rekabet edebilecek, başa oynayabilecek bir takım kurduklarını ancak, Avrupa'da bir başarı için zaman gerektiğini söyledi.

- THY ile ilgili yorum yok

Baldissoni, son iki sezondur formasına sponsor reklamı almayan Roma'nın Türk Hava Yolları (THY) ile yaptığı sponsorluk görüşmeleri hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

Sponsorluk görüşmesinde somut bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine İtalyan kulübünün idarecisi, "Bu konu hakkında THY o zaman açıklama yapmıştı ama biz ne o zaman ne de şimdi bir açıklama yapıyoruz. Ticari partnerlerimizle devam eden görüşmeler hakkında yorum yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

- Totti'nin kulüpteki kariyeri

Roma Genel Direktörü Baldissoni, efsanevi futbolcu Francesco Totti'nin futbolu bıraktıktan sonra da kulüpte kalmasını istediklerini ancak an itibarıyla Totti için bir görev belirlemediklerini  kaydetti.

Totti'nin nerede ve nasıl görev alacağının efsanevi kaptana bağlı olduğuna değinen Baldissoni, "Totti'nin gelecekte ne rol üstleneceğine dair şu an için bir şey düşünülmedi. Ne olursa olsun o burada devam edecektir. Teknik kadroda görev almak ya da yönetici olarak görev almak, bu ona bağlı. Bu bugünün sorusu değil, çünkü o halen oynamayı düşünüyor" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün idarecisi, valiliğin Roma Olimpiyat Stadı'ndaki kale arkası tribününde aldığı güvenlik önlemlerinin fanatik taraftar grubu "Curva Sud" tarafından protesto edilmesini anladığını dile getirerek, güvenlik önlemlerinin bir grup taraftarın stada gelmemesine yol açtığını vurguladı.

Baldissoni, kulüp başkanı James Pallotta'nın taraftarlara yönelik geçen yıl söylediği ve halen tepki çeken "Bir grup aptal taraftar" sözünün ise taraftarın tümüne yönelik olmadığını, Pallotta'nın kulübe zarar veren küçük bir grubu kastettiğini savundu.

- Yeni stat 2018 ya da 2019’a

Baldissoni, geçen yıl tanıtımı yapılan yeni stat projesinin 2019 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.

Roma Genel Direktörü, stat projesiyle ilgili belediye kurullarında onay sürecinin devam ettiğini belirterek, inşaatın başlamasının ardından 24 aylık sürede tamamlanmasını öngördüklerini kaydetti.

Serie A'nın geçen yıl yapılan yayın hakları ihalesine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü hatırlatan Baldissoni, kulüp olarak en üst düzeyde şeffaflık istediklerini belirtti.

Kaynak: AA