Ertuğrul Sağlam, Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Beden Eğitim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Bursaspor Kulübü ile UÜ arasında iş birliği çerçevesinde Sağlam, Beden Eğitimi Fakültesi Spor Salonu'nda bölüm öğrencilerine ilk dersi verdi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, antrenörler Ersel Uzgur ve Mehmet Kale'nin hazır bulunduğu ilk derste Sağlam, gençlik yıllarında öğretmen olmak istediğini belirterek, üniversite öğrencilerine ders vererek hayatı için çok önemli bir hayali gerçekleştirmiş olduğunu kaydetti.

Sağlam, eğitim sürecinde futbol ile üniversite arasında seçim yapmak zorunda kaldığını ve futbolcu tercih ettiğini ifade ederek, "Üniversiteyi bırakmak beni çok üzdü. Daha sonra Samsunspor'a transfer oldum ve orada oynarken üniversiteyi bitirecek zamanı buldum" değerlendirmesinde bulundu.

19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü bitirdiğini hatırlatan Sağlam, şunları kaydetti:

"Kendi işimle ilişkili bir bölüm olduğu için okuması da çok rahat oldu. Daha sonra Beşiktaş'a transfer oldum. O dönemde Marmara Üniversitesinde eski bir hocam vardı. Bana, 'Sakarya Üniversitesi'nde Beden Eğitimi Bölümü açıldı, orada yüksek lisansını yapalım' önerisinde bulundu, kabul ettim. Beşiktaş'ta oynarken yüksek lisansa kaydımı yaptırdım fakat yoğun tempodan dolayı onu da bitiremedim. Tekrar Samsunspor'a döndükten sonra orada bir fırsat buldum ve yüksek lisansımı orada tamamladım."

Kaynak: AA