Bursa'dan Kuzey Afrika'ya Sevgi Ve Dostluk Tırmanışı

Uludağ’ın zirvesinden Kuzey Afrika’daki Atlas dağlarının zirvesine “İki Kıta Tek Yürek” sloganıyla kıtalararası sevgi köprüsü kurmayı planlayan Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü, rotayı Fas’a çevirdi.

Türkiye’de başta Uludağ ve Ağrı dağları olmak üzere çok sayıda tırmanışa imza atan Bursa merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübü, Gürcistan’daki 5 bin 47 metrelik Kazbek’e de tırmanmıştı. Önceliklerinin doğa ve çevre olduğunu belirten grubun Fas’taki mihmandarlığını, Fas’ta yaşayan Türk dağcı Baki Akkuş yürütecek. 24 kişilik dağcı grubu 17-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecekleri Fas yolculuğunun hazırlıklarını bitirmek üzere. Grubun liderliğini yapan Mehmet Fahir Denizman, Toubkal zirveye tırmanan ilk Türk dağcılar olacaklarını belirterek, Jebel Toubkal’ın Kuzey Afrika’da yer alan 2 bin 400 kilometre uzunluğundaki Atlas sıra dağlarının en yüksek noktası olduğunu söyledi.

Tırmanış için sıkı bir hazırlık yaptıklarını ifade eden Denizman, “Dernek üyelerimizle birlikte her hafta sağlıklı doğa yürüyüşleri, dağcılık faaliyetleri, kamplar düzenliyoruz. Avrupa’nın ve ülkemizin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na 16 arkadaşımızla birlikte tırmanarak önemli bir başarıya da imza atmıştık. Grubumuz Gürcistan- Kazbek Dağı’ na yine 16 üyesiyle birlikte zirve tırmanışı yapmayı başarmıştır. Bu kez Jebel Toubkal tırmanışı için 24 kişilik ekibimizle Fas’a doğru yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA