'İnan'dık başardık... Bekle bizi Fransa geliyoruz

Ay-yıldızlılarımız, EURO 2016 elemeleri A Grubu son maçında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89'daki harika frikik golüyle 1-0 mağlup etti. Letonya'dan gelen Kazakistan galibiyetiyle en iyi 3. olan A Milliler Avrupa Şampiyonası'na direkt katılmaya hak kazandı

'İnan'dık başardık... Bekle bizi Fransa geliyoruz
A Milli Futbol Takımımız 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda İzlanda ile karşılaştı. Torku Konya Arena'daki maçta daha önce gruptan çıkmayı garantileyen İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikadaki harika frikik golüyle 1-0 mağlup eden Ay-yıldızlılar grubu 19 puanla 3. sırada tamamlayarak EURO 2016 biletini kaptı. Milli Takımımız, Gökhan Töre'nin 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamladı.

EN İYİ 3. OLDUK
Kazakistan'ın Letonya'yı deplasmanda 1-0 yenmesiyle Milli Takımımız en iyi üçüncü kontenjanında Macaristan'ın önüne geçti. Konya'da galibiyet golünü 89 dakikada bekleyen Millilerimiz, Selçuk İnan'ın tarihi golüyle Fransa'ya gitmeye hak kazandı.

MAÇA FORVETSİZ ÇIKTIK
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Torku Arena'daki maça forvetsiz 4-60 sistemiyle sahaya çıkan milli takımda defansın önünde Selçuk İnan ve Ozan Tufan'ı oynatan Terim, orta alanda Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan'a forma verirken, ileri uçta ise Hakan Çalhanoğlu görev yaptı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Hücumda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile pozisyon arayan milli takım, rakip kalede üretkenlikten uzaktı. Ceza alanı dışından çektiği şutlardan da sonuç alamayan ay-yıldızlı ekip, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.Türkiye'nin ara ara artan baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan İzlanda ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. İki takımın da net fırsatlar bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

SELÇUK İNAN'DAN MÜTHİŞ GOL
Ay Yıldızlılarımız aradığı golü 89. dakikada buldu. Serbest vuruşta topun başınageçen Selçuk İnan, top tam 90'a yolladı.

Kaynak: İHA