Yeşil-beyazlı Taraftarın Bjk'ye 'Gönlü Yok'

Sosyal medyada kampanya başlatan Torku Konyaspor taraftarı, "stadyumun çimlerinin ve koltuklarının zarar görmesi" gibi gerekçelerle Torku Arena'nın Beşiktaş'a kiralanmasına karşı çıkıyor.

İnönü Stadyumu'nun yeniden inşası nedeniyle Trabzonspor maçını Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da oynayan ve rakibini 3-0 yenen Beşiktaş İstanbul'da oynadığı maçlardan istediği sonuçları alamayınca yeniden Anadolu'ya yöneldi. Siyah Beyazlılar Konya'da 4 maç daha oynayacaklarını açıklayınca Torku Konyaspor taraftarlarından tepki geldi.
Sosyal medyada kampanyalar başlatan yeşil-beyazlı taraftarlar, stadyumun çimlerinin ve koltuklarının zarar görmesi, Beşiktaşlı taraftarların şehir merkezinde taşkınlık yapması ve Torku Konyaspor'a aidiyetinin zarar görecek olmasını gerekçe göstererek Torku Arena'nın Beşiktaş'a kiralanmasını istemiyor.
Spor yazarı ve Üniversite TV Haber Müdürü Selman Selim Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stadyumların endüstriyel futbolun gelişmesi adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni yaptırdığı futbol topu şeklindeki stadyumla Konya'da Torku Konyaspor'a karşı hissedilen aidiyetin gelişmesine büyük katkı sağladığını belirten Akyüz, "Stadyumun ve şehrin tanıtımının yapılması için sahanın Beşiktaş'a kiralanmasının ardından yeşil-beyazlı takıma sempati duyanlar tepki göstermeye başladı.

Tribünlerde 'Burası İnönü' tezahüratlarının yapılmasının, stadyum dışına Çarşı Grubu'nun amblemlerinin boyanması ve taraftarların taşkınlıkları şehirde bir tepki havası oluşturdu" diye konuştu.

Akyüz, Torku Konyaspor'un ilerleyen yıllarda futbol başarısını da yakalarsa Anadolu'nun en büyük kulüplerinden biri olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Burada taraftarın katkısı çok önemli. Torku Konyaspor aidiyetinin giderek arttığı bir dönemde Beşiktaş'a stadyum kiralanarak, bu taraftarların küstürülmemesi gerekir. Ayrıca sosyal medyadaki tepkilere bakılırsa Beşiktaş taraftarıyla Torku Konyaspor taraftarları arasında bir gerginlik yaşanma ihtimali görünüyor. Konya'nın yeni stadyumuyla tüm futbol camiasında yakaladığı prestij, olası kavga görüntüleriyle büyük zarar görür. Torku Konyaspor yönetiminin stadyumu kiralaması bu nedenlerle makul görünmüyor."

Kaynak: AA