Başkan Tutal, Judocularla Bir Araya Geldi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bursa’da yapılan judo liglerinde iki kupayı da Seydişehir’e getiren judocularla yemekte buluştu.


Seydişehir Judo Takımı, Bursa’da yapılan Judo Federasyonu 2014 yılı Judo Ligleri Şampiyonası’nda bay ve bayan takımı ile üstün başarı neticesinde 36 puanı ve 2 kupayı Seydişehir’e kazandırmıştı.

Başarılarından dolayı takımı tebrik eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Judo Federasyonu Teknik Kurul Üyeleri Hüsamettin Çelik ve Muhammed Çelik, İlçe Spor Müdürü Soner Balcı, Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Alaaddin Göncü ve müsabakalarda derece yapan takımla birlikte yemekte bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Alaaddin Göncü sporculara imkânlar dâhilinde desteklerini sürdüreceklerini belirterek, “Kulüp olarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben de bu sporun içinden gelen biriyim. Hep beraber Seydişehir’in adını en iyi yerlerde duyurmaya devam edeceğiz. Tüm sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederim” şeklinde konuştu.

“KARDEŞLİĞİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİ BAŞLATTIK”
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, judo sporunun Seydişehir’de çok eskiden başlayan bir spor dalı olduğuna dikkat çekerek alt yapısının tamamen oturmuş olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Başkan Mehmet Tutal, göreve gelindiğinde spor alanında bir takım karışıklıklar olduğunu ifade ederek, “Kardeşliği, spor alanında da birlik ve beraberliği başlatarak, belediye bünyesinde kulüpleri toparlamaya başladık. Kısmi olarak desteklerimiz oldu. Bundan sonra daha fazla desteklerimiz olacak. Çünkü gençlere yapılan yatırım karşılıksız kalmayacağına inanıyoruz” dedi.

“GENÇLER ZAMANLARINI FAYDALI YERLERDE GEÇİRMELİ”
Başkan Tutal, “Gençlerin zamanlarının güzel yerlerde geçmesi için gençlerin hayatını olumsuz yerlerde; internet kafelerde, oyun salonlarında, iddia oyunlarında veya gayri ahlaki yerlerde değil sportif alanda zamanını geçiriyorsa bu gence vakit ayırmak ta, nakit ayırmakta gerçekten değerli olduğunu düşünüyoruz. Biz imkânlar doğrultusunda sizlere destek olmaya çalıştık ve bundan sonra çıtayı biraz daha yükselterek devam ettireceğiz. Judo olsun diğer branşlar olsun gençlerin sportif faaliyetlerde uğraşmalarını arzu ediyorum. Bu noktada sizlere müteşekkirim. İnsanın medeni cesaretinin olması her şeyin üzerindedir. Medeni cesareti olmayan bir öğrenci ne kadar zeki olursa olsun başarılı olamaz. Bu medeni cesareti kazanma yollarından biri de bir spor dalında uğraşmakla olur. Ben başarılı öğrencilerin mutlaka bir spor dalıyla uğraşan öğrenciler olduğunu gördüm”diye konuştu.

“SPORCU GÜNÜ BİLİRLİK DEĞİL PROFESYONEL OLMA ÇABASI İÇİNDE OLMALIDIR”
İleride yaptıkları sporun faydasını fazlasıyla göreceklerine dikkat çeken Başkan Tutal, “Benim için en güzeli kötü alışkanlıklardan uzak olup, gençlerin spor yapabilmesi ve bu yaptıkları sporu profesyonel hale getirebilmeleridir. İleride uğraştığınız sporlar ve başarılarınızın faydasını çok iyi göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

Başkan Tutal, tüm sporcuları başarılarından dolayı ayrı ayrı tebrik ederek kutladı.

Kaynak: İHA