Yanal'dan Terim'e misilleme

Ersun Yanal, Milli Takımlar Genel Direktörü olduğu dönemde düzenlediği Antrenör Gelişim Semineri’ne davet edilmesine karşın katılmayan Fatih Terim’e aynı şekilde karşılık verdi

Yanal'dan Terim'e misilleme
Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde bazı teknik adamların olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Seminere katılan teknik direktörler ve antrenörler, bir sonraki seminere kadar çalışma izni almaya hak kazandılar. Tüm teknik adamların katılımının zorunlu olduğu seminerde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Çaykur Rize Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın olmaması kafaları karıştırdı.

Güneş'in ve Kartal'ın rahatsızlıklarını mazeret gösterdiği ancak Yanal'ın farklı bir nedenden dolayı seminere katılmadığı ortaya çıktı.

‘YURT DIŞINDA OLACAĞIM' MAZERETİ
2010 yılında Milli Takımlar Genel Direktörü olan ve göreve geldikten sonra Antrenör Gelişim Semineri düzenleyen Yanal, Fatih Terim de dahil olmak üzere tüm teknik adamları bu organizasyona davet etmişti. Ancak Terim, Yanal'ın bu davetine karşılık vermeyerek seminere katılmamıştı. Gelinen son noktada Yanal'ın da Terim'e misilleme yaparak dün başlayan ve bugün sona erecek olan seminere katılmadığı öğrenildi. Yanal'ın katılım zorunlu olduğu için TFF'ye günler öncesinde yurt dışında olacağına dair bir mazeret yazısı gönderdiği kaydedildi.

Öte yandan son dönemde Fatih Terim'i eleştiren Hikmet Karaman da seminere katılmayan isimlerden biri olarak dikkat çekti.

TERİM'DEN KARAMAN'A GÖNDERME
Fatih Terim, seminerdeki konuşmasında imalı açıklamalar yaptı. Terim, “Haddini aşan beyanlar vereceğimize, çalışmak en doğrusu. Önemli olan nerede olduğunuz değil, ne yaptığınız, nasıl düşündüğünüz” dedi. Terim'in bu sözlerle, daha önce kendisine yönelik açıklamalar yapan teknik direktör Hikmet Karaman'ı hedef aldığı iddia edildi.