Artık yerli oyuncunun forma şansı çok az

TFF'nin yabancı futbolcu kararını değerlendiren Feyyaz Uçar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar TFF'nin verdiği yabancı futbolcu kararını değerlendirdi. Bu kararın futbolun oyun şekline bile hükmedeceğini söyleyen Feyyaz Uçar 'artık yerli oyuncuların forma şansı çok az' dedi.

Kararın bir milat olduğunu söyleyen Feyyaz Uçar, bu kararın artık değişmemesi lazım. Bu kararın yansımalarını hemen görmeyeceğiz. Bu kararla Türk futbolunda çok farklı değişmeler olacak. Süper Lig'de parası olan her takım öncelikle yabancı oyuncuyu tercih edecek. Yerli oyuncuların forma şansı az olacak' dedi.

Şimdi artık yerli oyuncuyla yabancı oyuncu arasında rekabet olacağını ifade eden Feyyaz Uçar, 'Artık Hami gibi 20-30 metreden vuracak oyuncularınız olacak. Ya da Sergen gibi futbol dehası olacaksınız ki 3 büyüklerde yer bulasınız. Bu karar futbolun oyun şekline bile hükmedecek. Bizim genel olarak oyun disiplininden uzak bir oyun anlayaşımız var. Artık yabancı hocaların eli güçlenecek. 14 tane yabancının olduğu bir takımda yerli hocanın çalışması zorlaşacak zaman içinde çok önemli hocalarımız elenecekler. Çünkü bu kadar yabancı futbolcuyla çalışmak artı bir donanım istiyor' şeklinde konuştu.