Beşiktaş-Galatasaray muhtemel 11'ler

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş-Galatasaray muhtemel 11'ler
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

'Dev' maçı, rahatsızlığının ardından geçen hafta sahalara dönen FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Derbide dördüncü hakem olarak Özgüç Türkalp, ilave yardımcı hakemler olarak da Süleyman Abay ile Hakan Ceylan görev alacak.

Süper Lig'de lider Beşiktaş, 15 hafta sonunda 35 puan topladı. 3. sıradaki Galatasaray ise 32 puanla zirve takibini sürdürüyor. Siyah-beyazlı ekip, tüm hesaplarını derbiyi kazanarak üst üste 8. galibiyetini almak, devre arasına lider girmek için yapıyor. Galatasaray ise 8. maçtır yenilmediği Beşiktaş yenerek rakibini yakalamak istiyor.

Galatasaray taraftarı, dört büyükler arasındaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle Olimpiyat Stadı'nda yerini alamayacak. Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bugün yapacakları 2015'in ilk derbisiyle 335. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 334 maçın 118'ini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 472 golüne, siyah-beyazlılar 441 golle karşılık verdi.

Takımların sahaya şu muhtemel 11'lerle çıkması bekleniyor:

BEŞİKTAŞ: Tolga-Serdar, Franco, Ersan, Motta-Veli, Oğuzhan-Gökhan, Sosa, Olcay-Demba Ba

GALATASARAY: Muslera-Sabri, Chedjou, Semih, Telles-Selçuk, Melo-Emre (Hamit), Burak, Sneijder (Olcan)-Umut