Karabükspor 1-2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta maçında lider Fenerbahçe, deplasmanda Karabükspor'u 2-1 mağlup etti.

Karabükspor 1-2 Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta mücadelesinde Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki mücadelede Fenerbahçe 2-1 galip geldi.

Sarı-lacivertlileri galibiyete taşıyan golleri 7. dakikada Selçuk Şahin ve 58'de Emmanuel Emenike kaydetti. Karabükspor'un tek golü 75'te Abdou Razack Traore'den geldi.

Alınan bu sonucuna ardından İsmail Kartal'ın öğrencileri puanını 42 yaparken, Karabükspor 15 puanla düşme hattında kalmaya devam etti.

Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe sahasında Trabzonspor ile mücadele edecek. Karabükspor ise deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak.

FENERBAHÇE'DE 3 EKSİK

Fenerbahçe'de sakatlıkları süren Raul Meireles, Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırım, maç kadrosunda yer almadı.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal, Afrika Uluslar Kupası'nda Senegal'in elenmesinin ardından dün dönen Moussa Sow ile sakatlıkları geçen Dirk Kuyt ve Bekir İrtegün'ü de maç kadrosuna dahil etti.

Kardemir Karabükspor'da sakatlıkları bulunan Ahmet İlhan Özek ve Onur Ayık, 18 kişilik kadroda yer alamadı. Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımın değişmez oyuncusu Akpala'yı Fenerbahçe maçı kadrosunda tercih etmezken, yeni transfer Kuca Alves Miranda'yı ilk defa kadroya aldı

KAFKAS YENİDEN TARAFTARININ ÖNÜNDE

Ligde alt sıralardan kurtulamayan Kardemir Karabükspor'da istifa eden ancak yönetim tarafından istifası kabul edilmeyen teknik direktör Tolunay Kafkas, bu maçla ligde yeniden taraftarının karşısına çıktı.

DOĞUM GÜNÜNDE ATTI

Fenerbahçe'de doğum günü kutlanan Selçuk Şahin, Karabükspor deplasmanında henüz ilk dakikalarda sahne alarak takımını galibiyete taşıdı.

Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego, rakibini geçip pasını ceza alanı ön bölümündeki Selçuk'a verirken, ceza yayının hemen sağ tarafından sağ ayağıyla sol köşeye yerden sert bir vuruş yapan oyuncu Waterman'ı avladı.

Mücadelenin ilk devresinde karşılıklı ataklar yapılırken başka gol olmadı ve ilk devre Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

EMENIKE SAHNEDE

Mücadelenin ikinci yarısında tempo oldukça düşük seviyede olurken ilk 10 dakika sakin geçti.

Bu sessizliği durduran ise Emmanuel Emenike oldu. 58. dakikada Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Caner'in uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Emenike, topu ceza alanı içinde kontrol edip vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

KARABÜKSPOR UMUTLANDI AMA...

Evinde kaybetmek istemeyen Karabükspor'da 75'te Abdou Razack Traore takımını umutlandırdı. Gelişen Karabükspor atağında ceza alanının hemen dışında hafif sağ çaprazda rakiplerinden sıyrılan Viola'nın ceza alanına ortasında Traore'nin etkili kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

Karabükspor, skoru 2-1'e taşıyan golün ardından beraberlik için umutlarını arttırdı. Topa daha fazla sahip olan Karabükspor, bir penaltı kararı sonrası ise tepki koydu.

PENALTI TARTIŞMALARI

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Tanju Kayhan, ceza alanı içinde Sow'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

Ev sahibi ekip hakem Cüneyt Çakır'a adeta isyan ederken, son bölümde Furkan Özçal'ın ceza sahası dışından müthiş şutunu kaleci Volkan Demirel aynı güzellikte çıkarttı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe kazandı.