Vanlı Haltercilerden Büyük Başarı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcuları Eskişehir'de yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikinci ve Türkiye üçüncülüğü alarak, ilk defa Halter Milli Takımı'na alındı.

Türkiye Halter Federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve Eskişehir'de yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonunda yapıldı.
177 erkek ve 86 kadın sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü halter takımı 75 kilogramda Sadrettin Gedik koparmada 135, Silkmede 160, toplamda 295 kilogram kaldırarak, büyük erkekler kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, 56 kilogramda Şevket Kardaş ise toplamda 240 kilogram kaldırarak Türkiye üçüncülüğü elde etti.
Gedik ve Kardaş, katıldıkları şampiyonadan kazandıkları başarıdan dolayı, Türkiye Halter Milli Takımına seçilerek, Avrupa'da yapılacak olan Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, ilden ilk defa Türkiye Halter Milli Takım kadrosuna iki Vanlı sporcunun yer aldığını belirterek, bu başarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

İnanç, şöyle konuştu:
"Sporcularımız Gedik ve Kardaş, ülkemizin farklı illerinde yapılan birçok müsabakalarda sayısız madalya kazanarak birçok başarıya imza attı. Sporcularımız en son Eskişehir'de yapılan Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonası müsabakalarında kazandıkları Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü ile Halter Milli Takım kadrosuna alınarak, Avrupa'da yapılacak Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Kazandıkları başarılarından dolayı kendilerini kutluyor, katılacakları bütün müsabakalarda sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyoruz."
Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç ise kazandıkları başarıdan dolayı sporcuları tebrik etti.
Ertunç, "Sporcularımızın bu başarısı, onlara Türkiye Halter Milli Takımına katılmayı kazandırdı. Ülkemizi Avrupa Şampiyonasında temsil edecek Vanlı sporcularımızın, ülkemizin ve ilimizin adını en güzel şekilde duyuracaklarına inanıyoruz. Katıldığımız müsabakalarda bizlerden desteğini esirgemeyen ve yarışmaları yakından takip eden İl Müdürümüz Nevzat İnanç'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA