Eskişehirspor 1 - 0 Galatasaray

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 yenildi.

Eskişehirspor 1 - 0 Galatasaray
Ziraat Türkiye Kupası G Grubunda oynadığı ilk 3 maçını kazanan ve son müsabakasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a seyircisi önünde 2-0 yenilerek beklemediği bir sonuçla karşılaşan Sarı-Kırmızılı ekip, Eskişehirspor deplasmanına konuk oldu. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynan müsabakada ev sahibi ekip 1-0 kazanmayı başardı.

Daha önce Galatasaray ve Eskişehirspor'u çalıştıran, Eskişehirspor'un teknik direktörü Michael Skibbe, yeniden eski takımı Galatasaray'a rakip oldu. Gruptan çıkmayı garantileyen her iki takım da karşılaşmada gençlere ve ligde forma şansı bulamayan futbolcularına yer verdi.

Karşılaşmada iki takımda etkili futboluyla tribünleri dolduran taraflara güzel bir futbol seyrettirirken galibiyete ulaşan taraf ev sahibi ekip Eskişehir oldu. İlk yarının bitimine 5 dakika kala kırmızı-siyahların golünü Andaç Güleryüz kaydetti. Sağ kanattan başlayan atakta Kamil Ahmet'in son çizgiye inmeden yaptığı ortaya penaltı noktasında bulunan Andaç müthiş kafasıyla topu ağlarla buluşturdu.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği maçta Galatasaray 52.dakikada Selçuk'un pası ile ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Sinan Gümüş, kaleci Ali Şaşal'dan sıyrılırken yerde kaldı. Sarı-kırmızılı oyuncular penaltı beklerken hakem Barış Şimşek, Sinan'ın kendisini aldatmaya yönelik hareket ettiğine işaret ederek Sinan'a sarı kart gösterdi.

Bu galibiyetle ev sahibi Eskişehir puanını 12'ye çıkararak liderlik koltuğuna otururken konuk ekip Galatasaray 9 puanla 2.sırada yer aldı.

Grubun son maçında Sarı-kırmızılılar FBM Makine Balçova Yaşam'a konuk olurken Kırmızı-siyahlar Diyarbakır BŞ BLD.Spor'a konuk oluyor.