Bilecik'te Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısı

Bilecik'te, Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısı yapıldı.

Vezirhan beldesinde bir tesiste gerçekleştirilen toplantıya, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Genel Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe ile amatör spor kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Yağcı, toplantıda yaptığı konuşmada, sporun, birlik beraberlik, sevgi hoşgörü ve kardeşlik anlamına geldiğini ve bunların sporda yaşatılması gerektiğinin belirterek, şunları kaydetti:
"Spor, bir şehrin tanıtılması için en önemli bir araçtır. Bilecik olarak en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, birbirimize olan sevgimiz ve saygımız, hoşgörümüz. Spor camiası da birbirinin eksikliklerini araştıran değil, eksiklerini gideren ve gerçekten birbirlerini tamamlayan noktada hareket ederse, belediye başkanları olarak altyapıyı oluşturursak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda bunları el birliğiyle yaparsak niye bizden şampiyonlar, birinci liglerde oynayan takımlar çıkmasın."
Tosun da bu tür toplantıların kulüpleri tanıtma ve kaynaşmalarına vesile olduğunu dile getirerek, "Kulüplerimizin, belediye başkanlarının desteklerine ihtiyacı var. Amatör spora destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Duymuş ise spora ellerinden geldiği kadar destek verdiklerini ve gençleri yeşil sahalara çekmek için sporun içinde olmak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA