Kartal, Erkan Zengin'le gönderme yaptı

Kasımpaşaspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal yaptığı açıklamada Ersun Yanal'a, Erkan Zengin transferi ile ilgili göndermede bulundu

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı Kasımpaşa maçını değerlendiren İsmail Kartal, Erkan Zengin transferiyle ilgili sorulan bir soruya da çok konuşulacak bir cevap verdi.

Trabzonspor'a transfer olan Erkan Zengin'in Fenerbahçe için bir kayıp olup olmadığına ve teknik direktör Ersun Yanal'ın, futbolcuyu ikna için İsveç'e gitmesine ilişkin sorulara Kartal, "Erkan Zengin olayı bizim için kapanmıştır. Bütün oyuncularım birbirinden değerli. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum. Profesyonel dünyada böyle şeyler oluyor. Rakip takımın antrenörü ülkesine kadar gitmiştir, o konulara girmek istemiyorum. Kendi işimi yapmaya çalışıyorum. Erkan Zengin olmuş veya olmamış fark etmez. Olsaydı değerlendirirdik, olmadı. Oyuncularımın performansından çok memnunum" yanıtını verdi.

"OYUNCULARIMI TEBRİK EDERİM"

Galibiyet nedeniyle oyuncularını tebrik eden Kartal,"Oyuncularımızla birlikte bıraktığımız yerden en iyi şekilde devam etmek istedik. Taktiksel anlamda çok iyi hazırlandık. Rakibi iyi irdeledik, iyi analiz ettik. Oyun disiplini olarak, taktiksel olarak, soğukkanlı bir şekilde istediğimiz gibi bir mücadele ortaya koyduk. Kampla başlayan dönemde daha iyi bir takım olduk. Söylediklerimizi, oynamak istediğimiz oyunun felsefesini takımım her geçen gün daha iyi anlıyor. Rakibimiz ilk kez kendi sahasında yenildi. Futbolcularım, disiplinli oyun, soğukkanlı ve kendilerini bilen bir duruş sergilediler. Hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Kartal, karşılaşmanın ikinci yarısında Meireles'in oyundan çıkmasından sonra Alper Potuk'u sol kanattan merkeze çekerek iyi bir hamle yaptığını kaydederek, "Oyunda üstünlüğü elimize geçirdik. Daha üretken, organize ataklar geliştirdik" dedi.

Emenike ve Diego'nun performanslarını da değerlendiren Kartal, "Emenike keşke her maç böyle oynasa da gol atmasa. 2-3 net pozisyona da girdi. Böyle oynadığı sürece gollerle de buluşacak. Diego da iyi bir maç oynadı ve performans ortaya koydu" diye konuştu.