13 Şubat Erzincan Spor Motosiklet Tutkunlarıyla Birarada

13 Şubat Erzincan Spor, motosiklet tutkunlarını bir araya topladı.


13 Şubat Erzincan Motosiklet Derneği’nin düzenlediği yemeğe Erzincan genelinde ve Erzurum ile Trabzon’dan gelen motorcuların katılımı yapıldı. Erzincan Yeni Sanayi Sitesinde bir restoranda düzenlenen buluşma ve kaynaşma yemeğine Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Otlukbeli Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Erzincan Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Karabey Atıcı, 13 Şubat Erzincan Gençlikspor Başkanı Güven Ataş, 13 Şubat Erzincan Motosiklet Bölüm Başkanı Ömer Tokgöz, Erzincan’da ki motoksiklet sevdalıları katıldı.

Buluşma yemeğinde açılış konuşmasını yapan 13 Şubat Erzincan Gençlikspor Başkanı Güven Ataş şu görüşlerde bulundu; “13 Şubat Erzincan Gençlikspor Kulübü olarak futbolun yanında diğer branşlarda da hizmetimizi sürdüreceğimizden bahsetmiştik. Kulübümüz hentbol, kayak atıcılık ve kros dallarında faaliyetlerine devam ediyor. Havalı Atıcılıkta sporcumuz Türkiye birincisi oldu. Kros koşusunda takımımız Erzincan’da birinci oldu. Kayak sporcularımız da antrenmanlarına devam ediyor. Bunların yanında son yıllarda motosiklet sporuna da ilginin arttığını tespit ettik. Şehrimize başarı getirecek sporcu yetiştirmek mevcut sporculara da daha sağlıklı daha güvenli bu sporu yapmaları adına kulübümüz bünyesinde motosiklet branşını açtık. Bu günü kadar motosiklet bilgi ve deneyimini göz önüne alarak Ömer Tokgöz’ü ikna ettik bölüm başkanımız olması için memleketimize hayırlı olsun.”dedi .

Ardından 13 Şubat Erzincan Motosiklet Bölüm Başkanı Ömer Tokgöz de yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “13 Şubat Erzincan Gençlik Spor Adı altında Motosiklet kulübümüz faaliyete geçmiştir. Burada ki amacımız Erzincan’ın ismini daha iyi yerlere getirebilmek. Motosiklet günümüzün en populür kullanım araçlarından biri bu vesileyle Erzincan’ın reklamını en iyi şekilde yapabilmek. Arkadaşlarımızın desteği ile bu konuda adımımızı attık. Amacımız daha bilinçli daha eğitimli motosiklet kullanmayı yaygınlaştırmak. Federasyon aracılığı ile yurt içi ve yurt dışında ki yarışlara arkadaşlarımızı hazırlamak. Herkesin desteği için teşekkür ediyorum”dedi.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise yaptığı açıklamasında şu görüşlerde bulundu; “Ben Erzincan’da ciddi bir açığın kapandığına inanıyorum. Erzincan’a gelen insanların ilk bakışlarında dikkati çeken husus bisiklet ve motosiklet kullanımının yaygınlığı. Ben Erzincan’a ilk atandığım zaman çok dikkatimi çekmişti. Konya ilinden hariç illerde göremeyeceğiniz yoğunlukta bisiklet motosiklet kullanımı var. İnsanlarımız bu konuda çok bilinçli değil. Erzincan Emniyet Müdürlüğü bu konuda birkaç çalışma yaptı. Güvenli Motosiklet kullanımı eğitimi gibi. Bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşlarının da bir adım atması gerekiyor. Bu amaçla 13 Şubat Erzincan Gençlik Spor Kulüp Başkanı Güven Ataş ve motosiklet sevdalıları böyle bir faaliyetin başlangıcı için adım attılar. Motosiklet kullananlar bu eksiği kapatmak için yeni kurulan 13 Şubat Erzincan Motosiklet Derneğine destek olacağına inanıyorum”dedi.

Konuşmaların ardından motosiklet severler önerilerini anlatarak, kulübün çalışmalarına destek vereceklerini söylediler.

Kaynak: İHA