'Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası' Başladı

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, "Açığımızı kapatmamız lazım. Tüm Türkiye'ye yayılmamız lazım çünkü halter, geçmişinde çok büyük başarılara imza attı" dedi.

Federasyon tarafından düzenlenen "Büyükler Türkiye Halter Şampiyonası", Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda başladı.

Etkinliğin açılış seremonisinde konuşan Taşpınar, ABD'de olimpiyat seçmesi niteliğindeki Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu bakımdan Eskişehir'deki turnuvanın çok önemli olduğunu dile getiren Taşpınar, burada seçilecek sporcuları hemen kampa alacaklarını ve Dünya Şampiyonası'na hazırlayacaklarını anlattı.
Türkiye'de daha önce 32 olan halter yapılan il sayısının 53'e yükseldiğini bildiren Taşpınar, şöyle devam etti:
"İnşallah 81 ilimizde de bu spor yapılacak. Bazı illerde bir antrenman sahası varsa bunları ikiye, üçe çıkarıyoruz. 25 antrenör kadrosu aldık. 18'ini geçtiğimiz yıl federasyon üzerinden almıştık, maaşlarını federasyon olarak veriyorduk şimdi bunları İl Müdürlüklerine devrediyoruz. Yeni illerimizde de yeni antrenör almaya devam edeceğiz. Açığımızı kapatmamız lazım. Tüm Türkiye'ye yayılmamız lazım çünkü halter, geçmişinde çok büyük başarılara imza attı. Bir olimpiyatta 3 altın madalya alan bir branşımız halter ama bazı talihsizlikler yaşadı. Bunlar bizi bağlamaz. O talihsizliklerle ilgili vakit kaybetmeye hiç zamanımız yok. Yönetim kurulu ve diğer ilgili arkadaşlarımızla kolları sıvadık, doludizgin çalışıyoruz."
Taşpınar, göreve geldiklerinde en önemli sıkıntının doping olduğunu, "Başarı beklemeyin, doping olmazsa bu iş olmaz" denildiğini belirtti.

Camia, kamuoyu ve basından, her taraftan aynı sesin yükseldiğini ifade eden Taşpınar, şöyle konuştu:
"Gidilen ilk Avrupa Şampiyonası'nda biri altın olmak üzere 5 madalyayla döndük. Daha sonra Kazakistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda dünya ikinciliğini aldık. 'Dünya şampiyonasında çok zor madalya alırsınız' deniyordu. 'Siz dopingi engelleyin yeter, dereceye gerek yok onu zaten alamazsınız' diyorlardı ama Allah'a şükürler olsun Sibel Özkan kızımız dünya ikincisi oldu. Yine 'Olimpiyatta esameniz okunmaz, olmaz' deniyordu. Dünya Şampiyonası'nda Sibel'in aldığı madalya, olimpiyat madalyası anlamına geliyor. Bunları niçin anlatıyorum? Direksiyon başında oturuyor olabiliriz ama bunu sizler başardınız, birlikte başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Bize 'olmaz' diyenlere olacağını göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Müsabakalara geçilmesiyle sona eren törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Vali Yardımcısı Günhan Yazar, bazı daire müdürleri ve sporcular katıldı.

Kaynak: AA