G.Saray'a Arena'da büyük şok!

Galatasaray, Türk Telekom Arena'da büyük bir şok yaşadı.. İdeale yakın kadrosuyla 2. Lig ekibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşısına çıkan sarı kırmızılılar, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı..

G.Saray'a Arena'da büyük şok!
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, 4. hafta karşılaşmasında evinde Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u misafir etti.

Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada Yeşil-Kırmızılı rakibi karşısında varlık gösteremeyen Cim Bom, geceyi 2-0'lık skorla mağlup tamamladı. Konuk takım, kritik müsabakanın henüz 3'ncü dakikasında Ercan Çapar'ın kaydettiği golle öne geçti: 0-1. Dakika 31'de tartışmalara neden olan bir pozisyonda Galatasaray'da kaptan Selçuk İnan'ın kafa vuruşuyla kale çizgisini geçen top gol değeri kazanmadı. Takımlar soyunma odasına bu skorla gitti. Diyarbakır BŞB, 90+2'de farkı ikiye çıkardı. Ağları havalandıran isim Yusuf Yağmur oldu: 0-2. Böylece ilk mağlubiyetine uğrayan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, 9 puanda kaldı. Gruptaki ilk zaferini alan misafir takım ise 4 puana yükseldi.

Savunmada değişiklik


Grupta 3'te 3 yapan ve maç eksiğine rağmen 9 puanla liderlik koltuğunda oturan Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, sakatlıkları bulunan Semih Kaya ve Koray Günter ile Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Aurelien Chedjou'nun yokluğunda krize giren stoper bölgesinde Brezilyalı futbolcu Felipe Melo ve deneyimli oyuncu Hakan Balta'ya görev verdi. Ayrıca Hamzaoğlu, kadrosunun değişmez isimlerinden Emre Çolak'ı da yedek soyundururken, onun yerine Yekta Kurtuluş'u oynattı.

Tribünler boş kaldı


Sarı-Kırmızılı taraftarlar, takımlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maça ilgi göstermedi. Türk Telekom Arena tribünleri önemli ölçüde boş kalırken, az sayıda futbolsever müsabakayı takip etti. Öte yandan Yeşil-Kırmızılı yaklaşık 300 taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR


94' ve maç sona erdi.
93' Diyarbakır BBSK maçın son dakikasında skoru 2-0 yaptı. Sağdan ceza alanı içine yapılan ortada Yusuf kale ağzına çok iyi hareketlendi. Kafa vuruşunda Sinan çaresiz kaldı ve top ağlarla buluştu.
93' GOL! Yusuf Yağmur
92' Diyarbakır BBSK ceza alanı içinde Abdullah Çetin ve Selçuk İnan sözlü bir tartışma yaşadı. Araya giren Samet ikiliyi ayırdı.
91' Sabri'nin sağdan ortasında Melo ceza alanı içerisinde topla buluştu. Penaltı noktasına çıkardığı topa hiçbir takım arkadaşı hareketlenmedi ve savunma topu uzaklaştırdı
90' Maçta 90. dakikanın içerisindeyiz. Maçın hakemi mücadelenin sonuna +4 dakika uzatma ekledi.
89' Galatasaray'da Emre Çolak ceza alanı dışından kaleyi yokladı fakat vuruşu kötüydü ve top üstten auta çıktı
88' Emre Çolak ceza alanı içi sağ bölümünde topla birlikte hareketlendi ancak topu ayağında fazla tutunca savunma uzaklaştırmayı başardı
87' Diyarbakır BBSK organize geldi ancak son pasta Yusuf Yağmur için ofsayt bayrağı kalktı
86' Alex Telles soldan çok iyi ortaladı. Umut aynı güzellikte kafayı vurdu ancak top kaleyi bulmadı.
85' Olcan, Ercan'a yaptığı faul sonucu sarı kart gördü
84' Emre Hasan Balcı faul atışında soldan kaçan Yusuf'u gördü ancak top Diyarbakır kaptanı için hızlıydı.
83' Diyarbakır BBSK'da kaleci Serkan İpek zaman geçirdiği için sarı kart gördü.
83' Alex Telles'in soldan ortasına Melo çok iyi yükseldi. Kafa vuruşunu da yaptı ancak top üstten auta çıktı.
74' Felipe Melo, ceza alanı önünde Umut'tan aldığı pası sağda Sabri'ye aktarmak istedi ancak şiddetini ayarlamadığı pas sonucu top auta çıktı.
73' Oyundan çıkan Sneijder doğrudan soyunma odasına gitti.
72' Galatasaray'da Wesley Sneijder oyundan çıkarken Emre Can Coşkun oyuna giriyor.
72' Emre Çolak'ın savunmanın arasına attığı pasta Olcan'dan önce kalesini terk eden Serkan topun sahibi oldu ve ceza alanı dışında uzaklaştırmayı başardı.
71' Wesley Sneijder orta alanın sol bölümünden ceza alanına doğru kesme tabir edilen bir orta yaptı ancak top doğrudan auta çıktı
70' Abdullah Çetin'in savunmanın arkasına attığı topta Diyarbakır ekibi için ofsayt bayrağı kalktı
69' Galatasaray tandeminde bu akşam asıl bölgesi orta saha olan Melo ve asıl bölgesi sol bek olan Hakan Balta görev alıyor.
68' Wesley Sneijder doğrudan kaleyi yokladı ancak top yan ağlarda kaldı.
68' Olcan Adın rakip ceza alanının sol çaprazında, ceza alanı çizgisine yakın bir noktada yerde kaldı ve Galatasaray serbest atış kazandı.
67' Wesley Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazından yaptığı vuruş savunmadan döndü.
66' Diyarbakır BBSK'da Mansur Çalar, Olcan'ın darbesi ile yerde kaldı. Konuk takım orta sahanın rakip yarı alanından bir serbest vuruş kullandı. Gelişen ataktan sonuç alamadı.
65' Felipe Melo yaklaşık 40 metreden kaleyi yokladı. Top farklı şekilde oyun alanı dışına çıktı.
65' Abdullah Çetin'in tedavisi oyun alanı dışında yapılırken G.Saray kullandığı kornerden sonuç bulamadı.
64' Diyarbakır BBSK'lu Abdullah Çetin şu anda kendi ceza sahasının sağ bölümünde bir sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri Abdullah için oyun alanı içinde.
63' Diyarbakır BBSK'da Sadat Şahin yerini Caner Erdoğan'a bıraktı.
62' Mansur Çalar savunmadan gelen topu orta alanda kontrol etmek isterken kolunu da kullanınca top Galatasaray lehine serbest vuruş olarak geçti.
61' Emre Çolak'ın savunmanın arkasına attığı topa Olcan hareketlendi ancak topu oyun alanı içinde tutamadı.
60' Yusuf Yağmur, Bruma'dan kaptığı topla soldan ceza alanına girmek istedi ancak Melo müthiş bir kayarak müdahale ile rakibinin ayağından topu çaldı.
59' Olcan Adın soldan ceza alanına ortaladı. Herkesi aşan topu Serkan yumrukla uzaklaştırdı. Devamında ceza alanı dışından gelen şutu defans karşıladı.
58' Emre Çolak ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda topun sahibi oldu. Bekletmeden şutunu yaptı ancak top az farklı auta çıktı.
57' Ercüment Balıkçı ceza alanı dışından yavaş ve etkisiz bir vuruş çıkardı. Sinan kolayca topun sahibi oldu.
56' Abdullah Çetin iki Galatasaraylıdan sıyrılarak ortasını yaptı. Ceza alanında Galatasaray savunması topu uzaklaştırdı. Devam eden atakta Sinan topu uzaklaştırmak isterken kalesini bir an boşalttı ancak uzaktan yapılan vuruşu Hakan Balta gol olmadan engelledi
55' Selçuk İnan Umut'la girdiği duvar pası sayesinde ceza alanına girdi. Samet'in kayarak müdahalesi sonucu yerde kalan Selçuk penaltı bekledi ancak hakem pozisyona devam kararı verdi.
54' Hızla rakip yarı alana geçen Galatasaray'da Olcan sol kanatta topla buluşan son isim oldu. Olcan'ın ortasını savunma uzaklaştırdı.
54' Kullanılan korneri savunma uzaklaştırdı ve G.Saray kontraatağına döndü.
53' Diyarbakır BBSK sol kanattan geliştirdiği atakta bir korner kazandı.
52' Bruma, Sneijder'in ters kanattan attığı topta ceza alanı içi sağ bölümünde pozisyona girdi. Bekletmeden kale ağzına doldurduğu topu Kamil kafayla uzaklaştırdı.
51' Selçuk İnan'ın orta alanda kazanılan serbest vuruş sonucu yaptığı ortada top savunmadan sekti ve kaleci Serkan'da kaldı.
49' Abdullah Çetin, Alex Telles'e yaptığı faul sonucunda sarı kart gördü.
48' Sarı kırmızılı takımda Yekta Kurtuluş da yerini Emre Çolak'a bıraktı
47' Galatasaray'da ise Pandev oyundan çıktı. Umut Bulut oyunda.
46' Diyarbakır BBSK'da Ertan Koç'un yerine Mehmet Uğur Tülümen oyunda
46' Mücadelede ikinci yarı başladı.
49' Abdullah Çetin, Alex Telles'e yaptığı faul sonucunda sarı kart gördü.
48'Sarı kırmızılı takımda Yekta Kurtuluş da yerini Emre Çolak'a bıraktı
47' Galatasaray'da ise Pandev oyundan çıktı. Umut Bulut oyunda.
46'Diyarbakır BBSK'da Ertan Koç'un yerine Mehmet Uğur Tülümen oyunda
46' Mücadelede ikinci yarı başladı.

D.A. İlk yarının son düdüğü geldi. Maçın ilk yarısını Diyarbakır BBSK, 3. dakikada Ercan'ın attığı golle Galatasaray karşısında 1-0 önde kapadı.

45' Maç boyunca sol kanadı kullanan Sneijder sağa geçti. Geçer geçmez ilk ortasında top kale ağzına geldi ancak Kamil kafayla uzaklaştırdı
45' İlk yarının sonuna +2 dakika uzatma eklendi.
45' Selçuk topun üzerine geldi, vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.
45' Galatasaray çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Ceza alanının hemen dışında, sol çaprazda Pandev yerde kaldı ve hakem faul kararı verdi.
44' İlk yarının son dakikalarına yaklaşıyoruz. Diyarbakır BBSK'nın 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.
43' Wesley Sneijder sol kanattan ceza alanı içindeki Selçuk'u gördü. Ancak Selçuk'u aşan top kaleci Serkan'ın kucağında kaldı.
42' Selçuk İnan ceza alanı dışı hafif sağ çaprazından ince bir top kesti. Olcan iyi yükseldi ancak kafa vuruşunda top soldan farklı şekilde auta çıktı.
41' Galatasaray yine mutlak bir golden oldu. Sneijder'in soldan ortasına Melo ceza alanında kafayı vurdu. Yerden de seken ve hızlanan top çerçeveyi bulmadı.
40' Alex Telles soldan ceza alanına girmek istedi ancak Abdullah Çetin araya girdi ve topu Brezilyalının ayağından aldı.
39' Galatasaray oyunu rakip yarı alana yığmaya çalışıyor. Ayağa paslar ve savunmanın arkasına atılan toplarla gol arıyor.
38' Diyarbakır BBSK'da Samet yüzünü tutarak yerde yatıyor. Bir önceki pozisyonda Olcan Adın'ın dirseği Samet'in yüzüne gelmişti.
36' Diyarbakır BBSK inanılmaz bir pozisyon kaçırdı. 3'e 1 gelen atakta Ertan Koç ceza alanına girdi. Pasın şiddetini ayarlayamayınca soldan gelen arkadaşı yerine top Sinan Bolat'a gitti ve mutlak bir 2. golden oldular.
35' Diyarbakır BBSK çok hızlı çıktı ancak Mansur Çalar'ın ceza alanı ön bölümünden yaptığı pas tercihi kötü olunca top Galatasaray sağ kanadından taca çıktı
34' Ertan Koç'un ara pasına Ercüment Balıkçı ceza alanına doğru hareketlendi ancak Hakan Balta araya girerek pozisyonu kesti.
33' Diyarbakır BBSK'da savunmanın arkasına atılan top doğrudan Sinan Bolat'ın ellerinde kaldı
32' Pozisyon sonrası yaşanan tartışmada Goran Pandev sarı kart gördü.
31' Oldukça tartışılacak bir pozisyon yaşandı! Galatasaray kornerinde sarı kırmızılı takımdan gelen kafa vuruşunu Diyarbakır BBSK savunması çizgiden çıkardı. Bu pozisyonda Galatasaraylı oyuncular topun içeriden çıkarıldığını savunarak gol kararı bekledi ancak hakem bu kararı vermedi.
30' Diyarbakır BBSK'da Sadat Şahin hafif bir sakatlık geçirdi. Oyuncunun ciddi bir sorunu yok ve maç kaldığı yerden devam ediyor
29' Bruma ceza alanı sol kısmından içeriye girmek istedi ancak önünde kendisini müdafaa eden Emre Hasan Balcı'yı geçmeyi başaramadı
28' Pandev'in pasında Sneijder savunmanın arkasına sarktı. Ceza alanına tam girdiği ancak rakibin de müdahalesi ile ayağından açılan top kaleci Serkan'da kaldı.
27' Galatasaray mutlak bir golden oldu. Ceza alanına giren Olcan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vurmak yerine yanındaki Pandev'i düşündü. Ancak pası Makedon oyuncunun arkasına düşünce savunma geldi ve topu uzaklaştırdı
26' Gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ortasını savunma karşıladı. Yeterince uzaklaşmayan top Selçuk'un önünde kaldı. G.Saray kaptanı ceza alanı dışından vurdu ancak top kalenin sağından auta çıktı.
25' Sabri Sarıoğlu sağdan ceza alanına ortaladı. Samet Yeniceli'nin karşıladığı topu Ercan Çapar uzaklaştırdı
24' Maçın ilk 25 dakikası geride kaldı. Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutmasına karşın 1-0'lık skoru henüz 1-1'e getiremedi
23' Wesley Sneijder yine soldan ceza alanına doldurdu topu. Pandev yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı ancak etkisiz vuruş kaleci Serkan'da kaldı.
22' Ceza alanı sol çaprazından Sneijder ortaladı. Selçuk penaltı noktasında topa hareketlendi ancak pozisyon yine ofsayttı.
19' Sneijder soldan ceza alanına girdi ve kendisine atılan ara pasında topla buluştu ancak yan hakem pozisyon için ofsayt kararı verdi...
18' Bruma topla beraber şut açısı yaratmak için ceza alanına orta bölümden girmeye çalışırken Olcan'a takıldı ve top rakibin ayağına geçti.
17' Bu dakikalarda Galatasaray oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı
16' Olcan Adın sol kanatta gelişen atakta ceza alanına giren Melo'yu düşündü ama savunma araya girerek tehlikeyi önledi
15' Kullanılan kornerde Melo ceza alanında kafayla topu sektirdi. Devam eden pozisyonda meşin yuvarlak Diyarbakır kalesinden uzaklaştı
14' İnanılmaz bir gol kaçtı! Olcan orta alandan gelen ara pasıyla cez alanına girdi. Sol ayağı ile çaprazdan yaptığı vuruşu önce Serkan tokatladı ardından savunma kornere gönderdi.
13' Bruma'nın pasında Pandev ceza alanı dışı sol çaprazında yerde kaldı. G.Saraylı oyuncular faul bekledi ancak pozisyon için maçın hakemi devam kararı verdi
12' Olcan uzaktan bir şutla kaleyi yokladı. Kaleci Serkan iki hamlede topun sahibi oldu.
11' Galatasaray orta alanda ayağa paslarla atak geliştirmeye çalışsa da şu ana kadar başarılı olamadı.
10' Alex Telles'in soldan ortası yerden ve etkisiz geldi. Kamil İçler ayağı ile uzaklaştırdı. Devam eden pozisyonda Bruma kaleyi yokladı ancak top auta gitti.
9' Diyarbakır BBSK soldan ceza alanına Yusuf Yağmur'la girmeye çalıştı. Sabri pozisyonu kesti ancak öncesinde kalkan bir ofsayt bayrağı vardı
8' Sabri Sarıoğlu sağdan ceza alanına ortaladı. Tehlikeli gelen topu Abdullah Çetin kafayla uzaklaştırdı
7' Melo ve Ertan Koç orta alanda bir anda tartışmaya başladı. Hakem hemen oyunu durdurdu ve ikiliyi uyardı.
6' Galatasaray orta alanda ayağa paslarla organize olmaya çalışıyor. Diyarbakır BŞB savunması ise savunmayı oldukça geride kuruyor
5' Bruma ortadan ceza alanına girmek istedi ancak yerde kaldı. Gözler hakeme döndü, Volkan Bayarslan devam dedi..
4' Golün ardından Galatasaray beraberliği bulmak için daha atak bir oyun sergileyebilir...
3' Konuk takım golü erken buldu. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Ercan uzak mesafeden müthiş vurdu. Topun oraya gelmesini beklemeyen Sinan Bolat, uzandı ancak golü engelleyemedi.
3' GOL! Ercan Çapar
3' Rakip yarı alanın ortalarında Sneijder'e yapılan faul sonucu Galatasaray serbest atış kazandı. Geliştirilmeye çalışılan atak sonuç vermedi
2' Orta alanda Sabri Sarıoğlu ve Ertan Koç çarpıştı ve iki oyuncu da yerde kaldı ancak ciddi bir sorunları yok. Oyun kaldığı yerden devam ediyor.
1' ...Ve karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşu ile başladı

GALATASARAY'DA 4 EKSİK VAR
3 maçı da kazanan ve 9 puanla namağlup lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekipte Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray Günter, sakatlıkları, Chedjou ise Afrika Uluslar Kupası'nda oynaması nedeniyle oynayamayacak. Maçı atv naklen yayınlayacak.

İLK 11'LER
Galatasaray: Sinan, Sabri, Melo, Hakan, Telles, Yekta, Selçuk, Olcan, Sneijder, Bruma, Pandev (kesin)

Diyarbakır BŞB: Serkan, Samet, Kamil, Ercan, Abdullah, Emre, Ercüment, Mansur, Yusuf, Sadat, Ertan

SAAT: 20.30
STAT: TT ARENA
HAKEM: VOLKAN BAYARSLAN
YAYIN: ATV