Mahkeme Fenerbahçeliler'in Twitter hesabına erişimi engelledi

Trabzonspor Kulübü'nün başvurusu üzerine, mahkemece, Fenerbahçeli taraftar tarafından oluşturulduğu belirtilen twitter hesabına erişimin engellenmesine karar verildi.

Trabzonspor Kulübü avukatı Orhan Öngöz, önceki gün Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, kamuoyunda 'şike davası' olarak bilinen ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2014/147 ve 2014/226 sayılı dosyalarında, Trabzonspor Kulübü'nün şike suçlarından zarar gördüğü için müdahil sıfatıyla yer aldığı anlatıldı.

Dilekçede, 13 Ocak 2015 tarihinde yapılan duruşmalardan sonra gerek basında, gerekse sosyal medyada Trabzonspor Kulübü ve duruşmaya katılan hukuk ekibine karşı hakaret kampanyası başlatıldığının ifade edildi. Dilekçede, hem bordo-mavili kulübe hem taraftarlara hem de kulüp avukatları Hakan Orhan ve Erdem Egemen ile bu kişilere teknik destek sağlayan Atilla Dilaver'e hakaret 'yağdırıldığı' savunuldu.

Dilekçede, özellikle de 'twitter.com' isimli mikroblog sitesinde bu hakaretlerin yoğunlaştığı, profilinde 'Fenerbahçe Resmi Taraftar Sitesi' yazan kullanıcının 'www.twitter.com/12numaraorg' adresinden atılan twitterın Trabzonspor Kulübüne ve hukukçularına ağır hakaretler içerdiği, kulüp ve avukatlarının hedef alınarak haklarının aranmasına engel olunmaya çalışıldığı belirtilerek, söz konusu hesaba erişimin engellenmesi talep edildi.

Kararını açıklayan mahkeme de söz konusu twitter hesabından şike davasına katılan Trabzonspor hukuk ekibi, avukatlar Orhan ve Egemen'in yanı sıra Dilaver ile bordo-mavili taraftarlara hakaret edildiğinin anlaşıldığını belirterek, 'İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlara müdahale edilmesi hakkındaki kanun' gereğince söz konusu twitter hesabı ve linklere erişimin engellenmesine hükmetti.

Kaynak: AA