Fikret Orman'dan Başkan Gökçek'e ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Saray Spor Tesisleri dünyanın en büyük tesisiydi.Mahmut Özgener ve eski Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'a çok canım sıkıldı, orayı MİT'e verdim. Anlık bir kızgınlık eseri oldu" dedi.

Fikret Orman'dan Başkan Gökçek'e ziyaret
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Başkent'teki ziyaretlerinin ikinci durağında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Ankara'da iki maç oynamayı planladıklarını söyledi.

Orman, 'Şu anda çok zordayız. Stadımız yok ve top oynayacak bir yer bulamıyoruz. Osmanlıspor'a stadını bize açtığı için çok teşekkür ediyorum' dedi.

'ANKARA'DA BAŞTA AHMET GÖKÇEK OLMAK ÜZERE ÇOK TARAFTARIMIZ VAR'
'Dar günde lazım olur böyle şeyler, biz çok 'yardımcıyız' deyip de lafta olan şeyler gördük' diye konuşan Orman, 'Ama futbolda maalesef oluyor böyle şeyler. O yüzden önümüzdeki 2 maçı burada oynayacağız. Esasında 3 maçı burada oynamak istiyorduk. Bursaspor Ankara'nın soğuk olacağını düşünmüş, onlarla İstanbul'da oynayacağız. Sonra tekrar İçel ve Balıkesir maçını burada oynayacağız. Ondan sonra 3 maç üzerinden planlama yapacağız. Ankara bize çok uğurlu geliyor. Başta Ahmet Gökçek olmak üzere Ankara'da çok taraftarımız var. Biz, bize göre dünyanın en güzel stadını yapıyoruz. Hem estetiği hem de bulunduğu yer itibarıyla çok güzel bir anıt eser yapıyoruz. Sezon sonuna bitmesi bekleniyordu ama zor gözüküyor. Yeni sezonu orada açacağız' ifadelerini kullandı.

MELİH GÖKÇEK'TEN
BEŞİKTAŞ BAŞKANI'NA SÜRPRİZ TEKLİF
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Fikret Orman'a, 'Çok memnuniyet duyarız. Aslında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a İstanbul takımı demek yanlış, Türkiye takımı demek lazım. Aslında merkezinizi rahatlıkla Ankara'ya taşıyabilirsiniz, hiçbir mahsuru yok. Size stadı temelli de veririz' teklifinde bulundu.

GÖKÇEK: 'MAHMUT ÖZGENER VE CEMAL AYDIN'A CANIM ÇOK SIKILDI, VERDİM GİTTİ'
Stat konusuna ilişkin açıklama yapan Gökçek, 'Bizim Esenboğa Havalimanı yolunda yaptığımız Saray Spor Tesisi vardı. Mübalağa etmiyorum, dünyanın en büyük tesisiydi. O dönem içerisinde Mahmut Özgener'e canım sıkıldı. Bir de eski Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'a canım sıkıldı. O sırada da MİT'in ihtiyacı vardı. Orada oturup konuşuyorduk, 'Abi madem kullanmıyorsun' dedi.

Ben de 'Tamam verdim, gitti' dedim. Böyle bir şey oldu. Anlık bir kızgınlık eseri oldu. Ankaraspor'un düşürülmesi meselesi çok kanıma dokundu. Verdim, gitti' dedi.

Bunun üzerine Fikret Orman'ın, 'Bir daha kızdığınızda aklınızda biz olalım efendim' karşılığını vermesiyle renkli anlar yaşandı.

'ANKARA'NIN STADI 3-4 SENEYE BİTER'
Yeni küçük bir stat yaptıklarını belirten Gökçek, '15 bin kişilik, ihaleye çıktık. Herhangi bir maddi sıkıntısı da yok. Aynı arazinin yarısını kat karşılığı gibi veriyoruz, hemen yapılıyor. Bir de hükümetin yapacağı ikinci bir 42 bin kişilik stat 3-4 seneye kadar biter. İnşallah iki stadı Ankara'ya kazandıracağız' şeklinde konuştu.

Osmanlı Stadı'nın tek dezavantajının uzak oluşu olduğunu vurgulayan Gökçek, 'Yenikent Ankara'nın en ücra noktası. Osmanlı Stadı'na da acıyorum. Diğer statlar yapıldığında 2. ve 3. lig takımları orada oynar. Boş kalmaz tabii ki' diye konuştu.

ESKİ HİPODROMUN OLDUĞU YERE DEV SPOR TESİSİ MÜJDESİ

Gökçek, Ankara'nın dev bir spor tesisine daha kavuşacağı müjdesini verirken şu ifadeleri kullandı:

'Benim esas arzum, eski Hipodrom'un olduğu yerin tamamen spor sahası olmasını istiyoruz. Aşağı yukarı 15 futbol sahası sığacak oraya. Ankara'yı toplayan bir yer olsun ve bu arada da stadı burada yenileyelim' diye düşünüyoruz. Bunu bir türlü kabul ettiremedim. Bizim sorumluluğumuzda değil orası şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunda. Hala mücadelesini veriyorum. Muvaffak olabilirsem, burayı spor alanı; basketbol, voleybol sahaları, çekiç atma yeri... Tamamen spor alanı olsun istiyorum. 15 spor sahası, alanı 600 bin metrekare.'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, görüşmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e üzerinde 'Melih Gökçek' yazılı 06 numaralı Beşiktaş forması hediye etti.

Kaynak: İHA