Beşiştaş, Adana'da gol oldu yağdı

Beşiktaş, Adana Demirspor karşısında ikinci yarıdaki etkili oyunuyla farka gitti.. Rakibini puan olarak yakalayan ve ikili averajda üstünlük sağlayan Kartal, kupada gruptan çıkma yolunda avantaj elde etti..

Beşiştaş, Adana'da gol oldu yağdı
Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. hafta erteleme maçında Adana Demirspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Barış Şimşek'in düdük çaldığı karşılaşma 4-1 Beşiktaş üstünlüğüyle sonuçlandı.

Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Abdülkerim(KK), 70. dakikada Demba Ba, 76'da Atınç Nukan ve 83. dakikada Cenk Tosun atarken, Adana Demirspor'un tek sayısını 10. dakikada Özgürcan Özcan kaydetti.

Aldığı bu galibiyetle gruptan çıkmak adına önemli bir virajı dönen Beşiktaş 6 puana yükseldi ve ikili averajda da Adana Demirspor'u üzerine çıkmış oldu. Adana Demirspor da 6 puanda kaldı. Ziraat Türkiye Kupası 5. hafta maçında Adana Demirspor, Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Beşiktaş ise Sarıyer'i ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

VE MAÇ SONA ERDİ
90' Mücadelenin sonuna 2 dakika ilave edildi.
88' Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
87' Kullanılan serbest vuruşta Cumali'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında top kornere gitti.
86' Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un yerine Ümit Karaal oyunda.
85' Sağ kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Ferhat, ceza alanına yakın bir noktada İsmail'de sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
84' Beşiktaş, son 13 dakikada bulduğu 3 golle skoru 4-1'e getirdi.
83'Kullanılan serbest vuruşta Cenk'in ceza alanının hemen dışından hafif sol çaprazdan doğrudan kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu. Cenk'ten harika bir frikik golü...
83' GOL! Cenk Tosun
82' Beşiktaş'ta serbest vuruşu Cenk Tosun kullanacak.
81'Sol kanattan etkili gelişen Beşiktaş atağında Uğur, Fazlı'dan sıyrılıp ceza alanına girmek üzereyken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Fazlı, sarı kart gördü.
80' Adana Demirspor'da son oyuncu değişikliği. Hurşut Meriç'in yerine Mesut Saray oyunda.
79' Siyah beyazlı oyuncular rakip yarı alanda baskı yapıyor...
78' Beşiktaş karşı atağında rakip ceza alanı içinde topla buluşan Cenk, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ama oyun devam etti.
77' Bu kez gelişen Adana Demirspor atağında Oğuzhan topu sağ kanattan ceza alanın ön bölümüne kadar taşıyıp pasını Özgürcan'a vermek istedi ama savunma araya girdi.
76' Kullanılan serbest vuruşta Uğur'un ceza alanına ortasında Atınç yakın mesafeden düzgün bir kafa vuruşuyla topu sağ köşeden ağlara gönderdi.
76' GOL! Atınç Nukan

75' Bu arada Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, düdükten önce serbest vuruşu kullandığı için sarı kart gördü.
74' Bu kez sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan, rakip ceza alanına yakın bir noktada rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
73' Siyah beyazlılar yine etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Necip'in pasında topla buluşan Cenk'in ortasında Demba Ba'dan önce savunma topu karşıladı.
72' Ev sahibi ekipte iki oyuncu değişikliği. Hakan Söyler'in yerine Beykan Şimşek oyunda.
71' Adana Demirspor'da Umut Sözen'in yerine Joseph Attamah oyunda.
70' Beşiktaş'ınm baskısı golü getirdi. Oğuzhan'ın pasında topla buluşan Demba Ba, kaleye bakıp uzak mesafeden harika bir vuruş yaptı ve sağ direğe de çarpan top ağlarla buluştu.
70' GOL! Demba Ba
69' Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan'ın etkili ortasında Cenk'in müsait durumda kafa vuruşunda kaleci Emre topu harika çıkardı.
68' Beşiktaş'ın baskısı her geçen dakika artıyor...
67' Gelişen Beşiktaş atağında rakip ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Demba Ba'nın sert şutunda top kaleci Emre'de kaldı.
66' Bu arada Adana Demirspor'da Özgürcan Özcan, Pedro Franco ile girdiği ikili mücadele sonrasında bir sakatlık yaşadı ve şu anda tedavisi yapılıyor.
65' Bir başka Beşiktaş atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Necip'in Cenk'e ara pasında Cenk topu alamadı ve top kaleci Emre'ye kadar geldi.
64' Beşiktaş gole çok yaklaştı. Oğuzhan'ın pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Cenk'in sert şutu yandan az farkla dışarıya gitti.
63' Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %59'a %41 üstünlüğü bulunuyor.
62' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail'in ceza alanına orta denemesinde top oyun alanını terk etti.
61' Beşiktaş rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Adana Demirspor savunmada...
60' Beşiktaş etkili geldi ama ceza alanı dışında Oğuzhan'ın pasında topla buluşan Gökhan'ın kaleye sert şutunda top üstten farklı şekilde dışarıya gitti.
59' Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Hurşut'un ceza alanına ortasında savunmada Atınç topu karşıladı.
58' Adana Demirspor çok etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Oğuzhan tam şutunu çekeceği sırada son anda Atınç topu kornere gönderdi.
56' Sol kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Cumali'nin pasında topa hareketlenen Şaban için ofsayt bayrağı kalktı.
55' Adana Demirspor tribünlerinde çok güzel görüntüler... Şu anda atkı şov var...
54' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail'in ceza alanına ortasında kafalardan seken topa Demba Ba, röveşata denemesi yaptı ama top yandan dışarıya gitti.
53' İkinci yarıda tempo yavaş yavaş artmaya başladı. Top Beşiktaş'ta...
52' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
51' Adana Demirspor, çok etkili geldi. Sağ kanattan son çizgiye kadar inen Ferhat'a atılan pasta kaleci Tolga, kalesini terk etti ve Ferhat'a köşe gönderi yakınlarında geçir vermedi. Adana Demirspor köşe vuruşu kullanacak.
50' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Uğur'un pasında topla buluşan Cenk, İsmail'i ceza alanına kaçırmak istedi ama başarılı olamadı.
49' Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Cenk'in son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında top kaleci Emre'de kaldı.
48' Kullanılan serbest vuruşta Cumali'nin ceza alanına ortasında savunmada Atınç topu karşıladı.
47' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Hurşut, Uğur'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
46' Beşiktaş'ta Kerim Frei ve Oğuz Aksoy oyundan çıkarken Demba Ba ve Gökhan Töre oyunda.
46' Mücadelenin ikinci yarısı başladı...

D.A. Adana Demirspor - Beşiktaş mücadelesinin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
D.A. Mücadelenin hakemi Barış Şimşek ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve ilk yarı sona erdi.


45' İlk yarının duraklama bölümlerinde tempo iyice düşmeye başladı.
45' İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
45' Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Kerim'in ceza alanına ortasında Ferhat topu kalecisi Emre'ye kazandırdı.
44' Kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan'ın ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Adana Demirspor savunması uzaklaştırdı.
43' Siyah beyazlı ekipte Necip, orta alanda topu alıp rakip yarı alanın ortalarına kadar gitti ama rakibini geçmek isterken yerde kaldı. Karar serbest vuruş.
40' Bu kez sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın pasında topla buluşan Oğuzhan'ın ceza alanına ortasında Uğur'un kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.
39' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Necip'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Oğuzhan rakibini geçemedi.
38' Kullanılan serbest vuruşta Hurşut'un ceza alanına ortasında kaleci Tolga topun kontrolünü sağladı.
37' Bu arada sakatlık yaşayan Oğuzhan Aynaoğlu bir sakatlık yaşadı ve tedavisi için oyun alanının kenarına gitti.
36' Atınç Nukan, yaptığı sert faulden sonra maçın hakeminden sarı kart gördü.
35' Hızlı gelişen Adana Demirspor atağında Oğuzhan, rakip yarı alanın ortalarında Atınç'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
34' Bir başka Adana Demirspor atağında Hurşut'un ceza alanı dışından kaleye şut denemesinde top savunmaya takıldı.
33' Adana Demirspor bu bölümde daha etkili. Rakip yarı alanın ortalarından ceza alanına uzun gönderilen topa Özgürcan hareketlendi ve Franco topu uzaklaştırmakta geç kalınca Özgürcan araya girecekken son anda Tolga yatıp topun sahibi oldu.
32' Hurşut, serbest vuruşu hemen kullandı ve sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Oğuzhan'a pasını verdi ve Oğuzhan'ın dar açıdan vuruşunda Tolga gole izin vermedi.
31' Sağ kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Oğuzhan, Atınç'tan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
30' Adana Demirsporlu bu bölümde orta alanda pas yapıyor. Beşiktaş kendi yarı alanında.
29' Bu arada Adana Demirspor'da golü atan Özgürcan Özcan, bir sakatlık geçirdi ve şu an saha içinde tedavisi yapılıyor.
28' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında İsmail, son çizgi yakınlarında rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yapmak istedi ama top son olarak İsmail'den dışarıya çıktı.
26' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Beşiktaş savunması topu karşıladı.
25' Siyah beyazlılar bu kez sol kanattan geldi. Oğuzhan rakibinden sıyrılıp son çizgi yakınlarından sağ ayağının dışıyla ortasını yaptı ama Fazlı topu kornere gönderdi.
24' Bir başka Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Serdar, Oğuzhan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
23' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
22'Sağ kanattan etkili gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına ortasında Uğur'un zor durumda yaptığı etkili kafa vuruşunda son anda Emre topu kornere gönderdi.
21' Beşiktaş bu maçı kaybettiği takdirde bir üst tura çıkamayacak. İki takım da açık bir oyun sergiliyor.
20' Kullanılan serbest vuruşta Hurşut'un ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topa Şaban sert vurdu ama top farklı şekilde dışarıya gitti.
19' Bu kez gelişen Adana Demirspor atağında Ferhat, sağ kanattan ceza alanına hareketlendi ama Uğur'un darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
18' Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
17' Bir başka Beşiktaş atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Oğuzhan, rakibi Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
16' Sağ kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Hurşut, İsmail'den sıyrılıp ceza alanına girmek istedi ama İsmail onu bırakmadı. Hurşut faul bekledi ama oyun devam etti.
15' Kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan'ın doğrudan kaleye gönderdiği top kaleci Emre'de kaldı.
14' Siyah beyazlılarda topun gerisinde Uğur ve Oğuzhan var. Tehlikeli bir nokta.
13' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan, sol iç koridordan ceza alanına doğru hareketlendi ama ceza alanı ön bölümünde Fazlı'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
12' Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın Adana Demirspor karşısında %61'e %39 üstünlüğü bulunuyor.
11' Adana'da mücadeke oldukça tempolu başladı. Beşiktaş, 7. dakikada öne geçti ve sadece 3 dakika sonra Adana Demirspor beraberliği yakaladı.
10' Adana Demirspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken top boşta kaldı ve Özgürcan, kale sahası içinde topu boş kaleye gönderdi.
10' GOL! Özgürcan Özcan
8' Bir başka Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ceza alanındaki Cenk'e pasında Cenk'in kaleye vuruşunda top Emre'de kaldı.
7' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Uğur'un ceza alanına etkili ortasında kaleci Emre'yi geçen topu Abdülkerim ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi.
7' GOL! Abdülkerim Bardakçı (kendi kalesine)
6' Beşiktaş etkili geldi. Ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Oğuzhan'ın yerden sol köşeye etkili vuruşunda top direğin hemen yanından dışarıya gitti.
5' Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi ekip taraftarları stadı doldurdu ve takımlarına yoğun destek veriyor.
4' Bu kez gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan'ın ceza alanına gönderdiği top doğrudan kaleci Emre'ye kadar geldi.
3' Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede Umut, Oğuz'a faul yaptı ve karar serbest vuruş.
2' Sol kanattan gelişen Adana Demirspor atağında Şaban'ın ceza alanına ortasında Serdar'a çarpan top taca çıktı.
1' Karşılaşma Adana Demirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

İşte ilk 11'ler;

ADANA DEMİRSPOR: Emre, Ferhat, Fazlı, Abdülkerim, Şaban, Hakan, Cumali, Oğuz, Hurşut, Umut, Özgür

BEŞİKTAŞ: Serdar, Atınç, Franco, İsmail, Uğur, Oğuzhan, Oğuz, Necip, Kerim, Cenk.