Galatasaray'da şok: Maça çıkmayız

Bir türlü bitmek bilmeyen ödeme krizleri Galatasaray Liv Hospital oyuncularını isyan ettirdi. Dün yapılan idmanı boykot eden basketbolcular yönetime, paralarının ödenmemesi durumunda maça da çıkmayız mesajı gönderdi.

Galatasaray Liv Hospital, Kızılyıldız deplasmanında elde edilen zaferin sevincini yaşarken bir kez daha ödeme krizi ile sarsıldı. Dün yapılacak ödemenin aksaması nedeniyle çileden çıkan basketbolcular, coach Ergin Ataman ile bir toplantı yaparak, idmana çıkmama kararı aldıklarını söyledi.

Bu kez tüm takım birlikte hareket ederken oyuncular, ödemelerin yapılmaması durumunda perşembe günü oynanacak Euroleague maçına da çıkmayacaklarını ifade etti. Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon ödeme problemi daha önce de birçok kez yaşanmış, oyuncular yine idmanı boykot ederek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

‘Oyuncular ayıp etmiş'

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, sorunun bir yanlışlıktan kaynaklandığını belirterek “Bankada bir aksilik oldu. Bir hata yapmışlar. Bunu yarın çözeceğiz. Yanlış anlama olmuş, yarın akşam 5'teki idmana herkes gelecek” dedi.

Topsakal, “Oyuncular maaşlarını 2 ay geç alıyorlar ve bunu konuştuk. Galatasaray'ın sorunları var ama her ay ödeme yapıyoruz. Bu ay 1-2 gün gecikme oldu. Benimle temasa geçmedikleri için çok ayıp etmişler. Çok üzüldüm ve sinirlendim” diye konuştu.