'Futbol Şehitleri' Havza'da Anıldı

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da Havza ilçesinde geçirdiği kazanın 26. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden ve "futbol şehitleri" olarak Türk futbol tarihine adları geçen kırmızı-beyazlıların teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan, Havza'da anıldı.
PTT 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'un Havzalı taraftarları, 26 yıl önceki kazada hayatını kaybeden futbolcular, teknik adam ve kulüp çalışanı için kazanın meydana geldiği Teşvikiye mevkisine yürüdü.
Buradaki anma programına Havzalı Şirinler Grubu Başkanı Emre Aysan, siyasi parti temsilcileri ve taraftarlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Aysan, 26 yıl önceki kazada hayatlarını kaybedenlerin Samsun ve Türk sporunu büyük bir yasa boğduğunu kaydederek, "Şirinler Grubu olarak bu acı günümüzü unutmayacağımızı belirtir, hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah'tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileriz" dedi.

Aysan, bir süredir gündemde olan Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı'nın bir an önce yapılması dileğinde bulunarak, "İnşallah bir dahaki sene anıtımızın önünde anma programını gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından dua edildi ve kaza yerine çiçek bırakıldı.
Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile oynanacak 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA