Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman - Bilic'in işi zor

Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi Beşiktaş için sıkıntılı istatistik. Teknik Direktör Bilic'in şu ana kadar hiç derbi zaferi olmaması siyah-beyazlı takımı endişelendirdi.

Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19:00'da oynanacak olan Beşiktaş Galatasaray maçı öncesi yapılan istatiskte Beşiktaş çalıştırıcısı Slaven Biliç'in Spor Toto Süper Lig'de derbi zaferinin olmaması endişe verici oldu. 2013-2014 sezonunda Beşiktaş kulübünde göreve gelen Hıurvat teknik adam Slaven Bilic, 1,5 yıllık görev süresince oynanan 5 derbi maçın ikisinde beraberlik sağlarken 3'ünde de mağlubiyet yaşadı. Siyah-Beyazlı çalıştırıcının derbi maçlarda aldığı sonuçlar şöyle: Beşiktaş:0-Galatasaray: 3 Galatasaray bu mücadeleden hükmen galip çıktı. Fenerbahçe: 3-Beşiktaş: 3, Galatasaray: 1-Beşiktaş: 0, Beşiktaş: 1-Fenerbahçe: 1, Beşiktaş: 0-Fenerbahçe: 1.

Hırvat teknik adam derbi maçlarda galibiyet yüzü göremezken bu istatistik Beşiktaş kulübüne gelmeden Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını çalıştırırken de aynıydı.
Slaven Bilic Lokomotif Moskova döneminde 6 derbi maç yaşayan Bilic, bir tek Spartak Moskova'yı mağlup etti. Hırvat Hoca, oynanan 6 maçın 4'ünde mağlubiyet 1'inde beraberlik yaşadı. Slaven Bilic, Rusya Liginde oynanan derbi maçlarda şöyle sonuçlar aldı. Lokomotiv Moskova: 2-Dinamo Moskova: 3, Lokomotiv Moskova: 2-Spartak Moskova: 1, CSKA: 2-Lokomotiv Moskova: 1, Dinamo Moskova: 1-Lokomotiv Moskova: 0, Spartak Moskova: 0-Lokomotiv Moskova: 0, Lokomotiv Moskova:1-CSKA: 4.

HAMZA HAMZAOĞLU'NUN İLK DERBİSİ

2004-2005 yılında anternörlük hayatına Konyaspor'da başlayan Hamzaoğlu, Konyaspor'dan sonra İstanbulspor'da bir dönem oyuncusu olduğu Saffet Susiç'in Rizespor'da yardımcılığını yaptı. 2008 yılında Saffet Susiç ile Ankaraspor'da devam eden Hamza Hamzaoğlu, 2009-2010 Eyüpspor, 2010-2011 Denizlispor'u çalıştırırken buradan istifa etti. Hamzaoğlu, 2011 yılında Akhisar Belediyespor'la anlaşmasının ardından 2013-2014 yılında Akhisar Belediyespor'daki görevinden istifa ederek 1 Aralık 2014 yılı itibari ile Cesare Prandelli'nin ardından sarı-kırmızılı takımda teknik direktörlük görevine başladı. Hamza Hamzaoğlu, son olarak A Milli takımda Fatih Terim'in yardımcılığını yaptığı sırada Galatasaray ile anlaşma yaptı. ile 4 Ocak Pazar günü saat 19:00'da Beşiktaş deplasmanında ilk derbisine çıkacak olan Hamza Hamzaoğlu, ilk derbisinden galibiyet ile ayrılıp şampiyonluk yarışından kopmamak istiyor.