Gaffar Okkan’ın Anısına Düzenlenen Karate Turnuvası Sona Erdi

Hendek Belediyesi, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ anısına düzenlenen Karate Turnuvası kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Karate turnuvasına 800 sporcu katıldı.


Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hendek Belediyesi organizasyonluğunda yapılan Karate turnuvasına Genç Bayan Milli Takım Sporcuları da katılarak gösteri yaptı. Müsabakalar, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Spor İl Müdürü Salih Koşu, İl Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Meydan Kobaş, Karate Dünya Hakemi Uğur Kobaş, hakem komitesi, antrenörler ve veliler tarafından ilgiyle izlendi.

Turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış Seremonisinin ardından müsabakalar devam etti. Hendek Kapalı Spor Salonu’nda yapılan turnuvada, 800 sporcu mücadele etti. Çeşitli yaş grubu arasındaki sporcuların müsabakaları ilgiyle izlenirken, nefesleri kesti.

Törende bir konuşma yapan, Sakarya Spor İl Müdürü Salih Koşun, turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyerek, “Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan Anısına düzenlenen turnuvada biraraya geldik. Onur duyduğumuz sevdiğimiz şehit emniyet müdürümüzü de anmış oluyoruz. Bugün burada 800 sporcumuz mücadele edecek. Programa desteklerinden dolayı başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, “Bugün anlamlı bir gün nedeniyle hep birlikteyiz. Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan için bir aradayız. Emniyet müdürümüz şehit olduktan sonra Diyarbakır’da büyük bir sevgi bıraktı. Tüm esnafın dükkanlarında resmi asılıp, şehadetinden sonra orada doğan erkek çocuklara da Ali Gaffar, Gaffar Okkan ve Ali Gaffar Okkan ismini koydular. Yüzlerce çocuk Ali Gaffar Okkan ismini yaşatıyor. Biz belediye olarak 24 Ocakta şehit emniyet müdürümüzün anma yıldönümünde Diyarbakır’dan 102 Ali Gaffarlar’ı Hendek’e getirerek mezarı başında yapılan anma programına katılacağız. Bu turnuvada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karate Turnuvasında müsabakaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı kutluyorum” diye konuştu.

Kaymakam Mustafa Ayhan da konuşmasında, “Hendek’te spor dalında büyük başarılara imza atılmıştır. Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı anmak adına düzenlenen turnuvada emeği geçenleri tebrik ediyorum. Emniyet Müdürümüz Hendek’te yetişmiş değerli bir müdürümüzdür. Görev yaptığı Diyarbakır’da, kardeşlik, barış ve dostluk adına güzel çalışmalar yapmış bir büyüğümüzdür. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Bugün de bunun bir göstergesi olarak böyle bir turnuva düzenlendi.

Bu turnuvanın gençlerimize örnek olmasını diliyorum” diyerek, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Karate turnuvasına katılan 800 sporcuya madalya ve ödülleri verildi.

Müsabakalara, Ankara, İstanbul, Kilis, Bursa, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir, Sakarya ve Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcuları olmak üzere toplam 13 ilden 800 sporcu katıldı.

Cumartesi günü sabah saat 09.00´da başlayan karate müsabakaları sonunda dereceye giren sporculara ödül töreni yapıldı.

Kaynak: İHA