Borçka'da Aday Futbol Hakemliği Yetiştirme Kursu Verildi

Artvin genelinde futbol müsabakaları için açılan Aday Futbol Hakemliği Yetiştirme Kursuna 4'ü kadın 33 kişi katıldı.

Borçka Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü futbol sahasında verilen kursta eğitici olarak 6. Bölge Eğitim Sorumlusu Şeref Keskin, Artvin İl Hakem Kurulu Başkanı İlimdar Atabay yer aldı.
Keskin, üç gün süren kursta "Hakemlerde bulunması gereken özellikler, görevleri, sahada uymaları gereken kurallar, sporculara uygulanacak kurallar, puanlama sistemi, hatalı ve yasak vuruşlar" konuları üzerinde bilgilendirmelerde bulundu.
Kursun sonunda 6. Bölge Eğitim Sorumlusu Şeref Keskin ve Artvin İl Hakem Kurulu Başkanı İlimdar Atabay, Artvin bölgesinde kursa 91 kişinin müracaat ettiğini, bu müracaatlarda 46 kişinin kursa kayıt yaptırdığı, 3 günlük kursun sonunda 4'ü kadın 33 kişinin sınavın ardından Aday Futbol Hakemliği Yetiştirme Kursu Sertifikası almaya hak kazandığını söyledi.

Atabay, futbol hakemi olmak isteyen 16 ile 26 yaş arasındaki bay ve bayanlara yönelik kursların devam edeceğini, kursları başarıyla bitiren hakem adaylarının, performanslarına göre amatör ve profesyonel liglerde görev alma şansına sahip olabileceği gibi, FIFA hakemliğine kadar yükselebileceğini kaydetti.

Kursun sonunda Aday Futbol Hakemliğine hak kazanan kadın kursiyerler Artvin şartlarında 'biz de bu spor dalında varız' diyerek, adaletli kararlar ile sahalarda düdük çalmaya hazır olduklarını dile getirerek, bu kursun açılmasına vesile olanlara teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Kaynak: AA