2015 Mercedes Benz Ege Kupası'na Doğru

2015 Mercedes-Benz Ege Kupası'nda mücadele edecek 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları, Manisa'da öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen organizasyon için Manisa'da bulunan futbolcular, Şehzadeler ilçesindeki Murat Germen ve Ali Rıza Çevik ilkokullarını ziyaret etti.
Teknik Direktör Ahmet Ceyhan, antrenör İsmail Demirer ve kaptan Cafer Tosun, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Okullarda her türlü sporun yapılabildiğini kaydeden teknik direktör Ahmet Ceyhan, okumanın her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin spor ile derslerini bir arada yürürütülebileceklerini, antrenman saatlerinin derslere göre ayaralanabildiğini kaydetti.

Öğrencilerin "nasıl keşfedileceğiz" şeklindeki soru üzerine Ceyhan, futbolun Allah vergisi bir yetenek olduğunu, bu yeteneğin okullarda dahi izlendiğini belirterek, "Yani yetenekli oyuncunun artık kaçması mümkün değil, onun için okulda olsun, kulüplerde olsun yetenekli oyuncularımız hocalarının dediklerini yapıp, iyi birer oyuncu olabilmek için mücadele etmesi lazım" dedi.

- Obeziteden uzak durun önerisi
Antrenör İsmail Demirer ise kendisinin de aslen Manisa'nın Turgutlu ilçesinden olduğunu bildirdi.
Eskiden mahalleden başka gidecek yerleri olmadığını aktaran Demirer, "Günümüzde AVM'ler çoğaldı. Şimdi çocuk eline telefonunu alıyor, en kötüsü interneti var. Arkadaşlarıyla AVM'lere gidiyorlar, orada pizzaları söylüyorlar, patatesleri falan alıyorlar, ondan sonra obezite hastası oluyorlar. Spor da yapmadıkları, hareket etmedikleri için onları da yakamıyorlar. Nasıl sporcu olsun. Avrupalılar kaç saat spor yapıyor, biz kaç saat yapıyoruz. Aradaki fark o kadar açık ki" diye konuştu.

Amatör takımlara destek konusunda belediyelere büyük görevlerin düştüğünü ifade eden TFF İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutman ise ziyaret anısına okula 10 futbol topu hediye etti.
Milli Takım ve teknik heyet daha sonra Ali Rıza Çevik İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
Okul bahçesinde futbolculardan imza alan ve topu imzalatan öğrenciler, daha sonra okul toplantı salonunda futbolcular ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA