Şike davası yeniden başladı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasına Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Olgun Peker'in de aralarında yer aldığı 5 sanık ile avukatları katıldı.

Şike davası yeniden başladı
Futbolda şike iddialarıyla ilgili davanın görülmesine yeniden başladı.

Duruşma için olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'özel tim'i görevlendirdi. Adliye önünde gösteri yapmak isteyen Trabzonspor taraftarlarına polis müdahale edince, arbede çıktı.

ŞİKE davasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden başlandı. Çağlayan Adliyesi'ndeki davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici İlhan Ekşioğlu'nun yanı sıra Olgun Peker, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl hakim karşısına çıkıyor. Trabzonspor Kulübü ise davaya müdahil olarak katıldı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ, ARBEDE ÇIKTI
Bu arada Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelmek isteyen Trabzonspor taraftarına polis müdahale etti. Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada adliye önünde ise birkaç Fenerbahçeli ile Trabzonspor taraftarı arasında kavga çıktı. Kavga edenleri araya girenler ayırdı.

METROBÜS GEÇİDİNDE KAVGA VE GÖZALTI
Polis tarafından Metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları, polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada iki Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. Bölgede polisin aldığı önlemler devam ediyor.

TRABZONSPOR'UN REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşmanın başında, Trabzonspor Kulübü avukatlarının yaptığı 'reddi hakim' talebi reddedildi.

YILDIRIM: BERAATİMİ İSTİYORUM
Davanın ilk duruşmasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını yaptı. Yıldırım beraatini talep etti.

Aziz Yildirim, daha söyleyecek çok şeyi olduğunu ama daha sonra konuşacağini şimdi diğer saniklarin hakkini gasp etmek istemediğini belirtti.

Yıldırım, savunmasında şunları söyledi:;

Bu bir şike davasi değildir memleket elden gidiyor. Medyada suçlu olduğumuz algisi oluşturuldu. O günkü medya bugün günah çikartiyor. Silivri'de 'memleket elden gidiyor birakin şikeyi' demistim ne kadar hakli oldugumuz görüldü.Bugün yaşananlar sadece Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye değil, bu toprakları Vatan yapan tüm değerlere yöneliktir. Silivri'de iki ayri iddianameyle yargilandık. Yarım saat suren konusmadan sonra iddianameye karar verildi. Metris'te yatarken polis dinleme aracı getirdi. Ne konustuğumuzu dinlemek için. Avukatlar bunu tespit etti. Gelecekte suc isleyebilecek bir örgüt olarak tanımlandık. Fenerbahçe, aynı kararlılıkla özgürce ve kardeşçe yaşanılan büyük Türkiye için yoluna kaldığı yerden devam edecektir.Türk polisi roman yazdı.İki gazeteci bulup kitap yazdırdılar iftiralarla.Ergenekon'a bağlayamayınca 6222 sayılı şike yasası çıkardılar. Yasa çıkmadan bizi dinlemeye aldılar. Çok masumane konuşmaları dinlediler.

Aziz Yıldırım'dan sonra Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu savunmasını yaptı.